Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgerservice: Stor risiko for terrorangreb i Tyrkiet

Tyrkiet bekræfter over for Udenrigsministeriet, at der ikke er danskere blandt de dræbte eller sårede.

41 personer blev dræbt og 236 såret, da tre selvmordsbomber tirsdag aften sprængte sig selv i luften i Istanbuls lufthavn. Udenrigsministeriets Borgerservice fraråder ikke generelt rejser til Tyrkiet, men advarer om, at risikoen for terrorangreb er stor. Scanpix/Bulent Kilic
41 personer blev dræbt og 236 såret, da tre selvmordsbomber tirsdag aften sprængte sig selv i luften i Istanbuls lufthavn. Udenrigsministeriets Borgerservice fraråder ikke generelt rejser til Tyrkiet, men advarer om, at risikoen for terrorangreb er stor. Scanpix/Bulent Kilic

København. Selv om Tyrkiet tirsdag aften blev rystet af et angreb, der kostede 41 mennesker livet, fraråder Udenrigsministeriet ikke rejser til Tyrkiet.

- Vores rejsevejledning har i et godt stykke tid understreget, at der er en høj risiko for terrorangreb i Tyrkiet, siger kontorchef Jette Lund, Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Det er baseret på en samlet vurdering af de oplysninger, vi har, om sikkerhedssituationen er så alvorlig, at vi skal fraråde rejser til Tyrkiet. Vores vurdering er, at der er vi ikke på nuværende tidspunkt, siger hun.

Det er sjette gang i år, at Tyrkiet rammes af terror. Tre selvmordsbomber sprængte sig selv i luften og tog 41 andre mennesker med sig i døden. 239 personer meldes såret ved angrebet.

Kort efter klokken 14 har de tyrkiske myndigheder bekræftet over for Udenrigsministeriet, at der ikke er danskere blandt de sårede eller dræbte.

Det anslås, at op mod 5000 danskere befinder sig i Tyrkiet, og Jette Lund opfordrer alle Tyrkiet-rejsende til at tilmelde sig den såkaldte danskerliste eller downloade Udenrigsministeriets app UM Rejseklar til deres telefoner.

Det gør det muligt for myndighederne at komme i kontakt med dem i tilfælde af terrorangreb.

Jette Lund har også et råd til danskere, der befinder sig i Tyrkiet:

- Hvis man er dernede, er det en god idé lige at kontakte sine pårørende herhjemme. Og er man i en situation, hvor man har brug for hjælp, så skal man selvfølgelig kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Situationen i Tyrkiet kan være lidt uklar her dagen derpå. Så det er en god idé at følge lokale medier og myndighedernes anvisning, og så i det hele taget at udvise forsigtighed, siger Jette Lund.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.