Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgere i Lemvig er vendt hjem efter evakuering

Tidligt søndag morgen blev borgere i Lemvig evakueret på grund af risiko for oversvømmelse. De kunne søndag aften igen vende hjem.

Borgere i Lemvig måtte tidligt søndag morgen forlade deres boliger på grund af stigende vandstand, og hele søndagen har borgerne været indkvarteret på Lemtorpskolen i udkanten af Lemvig. Men søndag aften har alle igen kunnet vende hjem til deres boliger. Det fortæller vagthavende indsatsleder i Lemvig Kommune Eigil Knudsen.

Evakueringen skete, efter stormene Dagmar og Egon de seneste dage har presset vandet op i Lemvigs gader. Det skabte en rekordhøj vandstand, hvor vandet, da det var højst, lå 1,95 meter over normalen. Man har ikke oplevet lignende høje vandstande de seneste 50 år.

Havnen i Lemvig er fortsat plaget af oversvømmelser, men ifølge indsatslederen er vandet inddæmmet og burde ikke volde flere problemer.

»Jeg har lige været nede på havnen, og der er selvfølgelig stadig oversvømmet. Der er over en meter høj vandstand på havnen. Vi kan ikke sige, det er 100 procent ovre endnu, men vandstanden er i hvert fald faldende,« siger Eigil Knudsen sent søndag aften.

Beredskabet i Lemvig har, inden stormene Dagmar og Egon ramte, forberedt sig grundigt for at minimere stormenes ødelæggelser. Der har blandt andet været indkvarteret ekstra beredskabspersonale på byens brandstation, som var klar til at rykke ind med vandpumper, da det blev nødvendigt.

»Man havde lavet en slagplan, og den har virket. Det fungerede rigtigt godt. Både kommunale, statslige og frivillige indsatser har bare virket, og det betyder, at folk ikke er kommet hjem til oversvømmelser, som vi ellers havde frygtet,« siger indsatslederen Eigil Knudsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.