Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Bomben« var et bilbatteri og viskerblade

Der var ikke tale om en bombe indeni den mistænkelige pakke, der blev fundet på Københavns Hovedbanegård. Afspærringen af Hovedbanegården er ved at blive ophævet.

Politiafspærring ved Tietgensgade og Københavns Hovedbanegård, hvor en mistænkelig pakke i et tog til Sverige lukkede ned for al togtrafik fra Københavns Hovedbanegård.
Politiafspærring ved Tietgensgade og Københavns Hovedbanegård, hvor en mistænkelig pakke i et tog til Sverige lukkede ned for al togtrafik fra Københavns Hovedbanegård.

Københavns Hovedbanegård blev onsdag eftermiddag spærret og al togdrift indstillet på grund af fundet af en mistænkelig pakke. Pakken viser sig nu at have et ganske ufarligt indhold.

- Vi har netop fået åbnet pakken, og det viser sig, at den indeholder et bilbatteri og nogle viskerblade. Vi er lettede og meget tilfredse med, at det kun var det, der var i den, men det er da ærgerligt med alle de forsinkelser, der har været. Men vi tager simpelthen ikke nogen chancer, siger politikommissær Lars-Christian Borg fra Københavns Politi til Berlingske Nyhedsbureau.

Han oplyser samtidig, at afspærringen af Hovedbanegården så småt er ved at blive ophævet. Det vides dog endnu ikke, hvornår togdriften genoptages.

Bombeeksperter fra Hærens ammunitionstjeneste (EOD) har været på stedet for at undersøge den mystiske pakke, der blev fundet i et tog.

Københavns Politi fik onsdag klokken 12.42 en anmeldelse om, at der var en mistænkelig pakke i et tog til Sverige.

To personer, en kvinde og en mand, var ifølge Københavns Politi set stige på toget til Sverige, men kort efter steg de af, inden toget kørte. Kvinden skulle ifølge politiet have spurgt manden: »Er pakken anbragt korrekt?«. Derudover skulle hun efter sigende have svedt og virket meget anspændt.

- Det er vidner, der har overhørt samtalen mellem manden og kvinden. Vi har også et billede af de to, og vi er ved at undersøge, om vi kender dem. Men lige nu aner vi ikke, hvem de er, siger Lars-Christian Borg.

Han fortæller, at politiet fortsætter efterforskningen, og at de efterlyser vidner, der kan have set de to personer. Eventuelle vidner bedes rette henvendelse til Københavns Politi på telefon 114, lyder opfordringen fra Lars-Christian Borg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.