Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Boligforening vil smide to familier ud efter overfald på 65-årig

To familier står til at forlade deres lejligheder i Korsør, efter to drenge på 16 og 17 år mandag blev dømt for overfald og vold.

Motalavej i Korsør, hvor de to familier, der står til at blive smidt ud af deres lejligheder, bor. Området har været plaget af bl. a. bandekriminalitet.
Motalavej i Korsør, hvor de to familier, der står til at blive smidt ud af deres lejligheder, bor. Området har været plaget af bl. a. bandekriminalitet.

- Vi er nødt til at have ro i de her områder. Derfor er vi nødt til at opsige de lejemål, hvor de dømte bor.

Sådan siger formanden for BoligKorsør, Ebbe Jens Ahlgren, til TV ØST, efter to drenge på 16 og 17 år mandag blev idømt ét års fængsel for et overfald og et røveri begået i området omkring Motalavej i marts måned.

Beslutningen betyder, at to familier i løbet af kort tid står til at fraflytte deres hjem i Korsør.

- I første omgang venter vi 14 dage, indtil ankefristen på dommen er udløbet. Gør den ikke det, så vil vi derefter opsige lejemålene til de adresser, hvor de to dømte bor, siger Ebbe Jens Ahlgren til TV ØST.

Han forklarer, at det juridiske forarbejde er klart – men at opsigelserne i øvrigt håndteres af foreningens jurist.

Dommen kommer efter en række episoder i det belastede boligområde omkring Motalavej i marts måned – værst de to episoder, som de to drenge mandag blev dømt for. Ved den ene episode blev en 65-årig mand overfaldet, fordi han ikke ville uddele cigaretter - ved den anden blev en vagt udsat for røveri, hvor han blev truet med en pistollignende genstand.

På trods af dommene, så er Korsørs store boligselskab BoligKorsør ærgerlige over, at det kommer til at opsige lejemål.

- Det er en rigtig trist beslutning. Men vi føler, at det er nødvendigt, og bestyrelsen i BoligKorsør er enige om dette. Vi har 7.000 lejere, der skal beskyttes. Og selvom det selvfølgelig ikke er sjovt for de familier, der nu må flytte ud, så må vi sige, at vi er nødt til at skulle beskytte de øvrige lejere. Vi er nødt til at få ro i kvarteret, siger Ebbe Jens Ahlgren til TV ØST.

Ifølge forsvarsadvokat Eigil Strand, der forsvarede en af de dømte, har begge de unge modtaget dommen, og tager den til efterretning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.