Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Børns Vilkår anbefaler unge at droppe populær app

Digital mobning eskalerer på det sociale medie Ask.fm, advarer Red Barnet og Børns Vilkår, som derfor råder unge til at lade være med at bruge appen.

Tonen og mobningen på den populære app Ask.fm er så grov, at Børns Vilkår anbefaler de unge brugere helt at droppe det sociale medie.

Det skriver Politiken.

Ask.fm er et socialt medie, som unge bruger via en app på deres mobiltelefon og tablet. Både Red Barnet og Børns Vilkår vurderer, at digital mobning eskalerer på det omdiskuterede medie, som i England endda er blevet sat i forbindelse med flere teenageres selvmord, skriver avisen.

Det sociale medie fungerer ved, at man opretter en profil og sender hinanden spørgsmål, men det kan gøres anonymt.

Og det er især anonymiteten, der er årsag til den grove tone, mener organisationerne.

»Det går lige i hjertet på et barn, når de ikke ved, hvem der har sendt beskederne. De kan kigge rundt på deres klassekammerater og være usikre på, hvem de kan stole på,« siger chef for Børnetelefonen Bente Boserup til Politiken.

Red Barnet har flere gange anmodet Ask.fm om de sammen skulle udarbejde en vejledning mod mobning, men Ask.fm har ikke svaret.

Over for Politiken afviser Ask.fm kritikken og henviser til, at der på deres hjemmeside er en vejledning for god opførsel, og at firmaet har ansat personale til at spore de ondskabsfulde beskeder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.