Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Børnene har kløet sig til blods«

Tania Holm Linkes to små døtre er blandt de hundredvis af børn, der får erstatning for bivirkninger efter en Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccination. Hun mener ikke, at børnene får tilstrækkelig kompensation for deres lidelser.

De to søstre, Munte Anemone, seks år, (på bordet) og Emmie Lilje, fire år, har hver fået 15.000 kroner i erstatning for bivirkningerne efter deres Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccination. Pigernes mor, Tania Holm Linke (med katten), har anket afgørelsen.
De to søstre, Munte Anemone, seks år, (på bordet) og Emmie Lilje, fire år, har hver fået 15.000 kroner i erstatning for bivirkningerne efter deres Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccination. Pigernes mor, Tania Holm Linke (med katten), har anket afgørelsen.

Når Tania Holm Linke smører madpakker til sine to små piger, er leverpostejen hjembragt fra den lokale slagter i plasticbøtte i stedet for alubakke, og madderne bliver pakket i smørre­brødspapir, ikke stanniol.

Sådanne daglige hensyn er nødvendige, fordi døtrene Munte Anemone på seks år og Emmie Lilje på fire begge er allergiske over for aluminium og får udslæt, kløe og ondt i maven, hvis de kommer i kontakt med stoffet. En allergi, de udviklede efter deres første Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccination mod blandt andet kighoste og polio i en alder af tre måneder.

På linje med hundredvis af andre børn har pigerne i januar fået tilkendt en erstatning hver på 15.000 kroner som godtgørelse for bivirkningerne ved vaccinationen.

Men pengene står langtfra mål med den årelange kamp for en udredning og mod smerter, kløe og søvnløshed, mener Tania Holm Linke, som nu har anket afgørelsen.

»Børnene er blevet frarøvet deres nattesøvn i flere år, fordi de har kløet sig til blods. De har været møghamrende stressede, og så får de 15.000 kroner. Jeg synes altså, de tager pis på os,« siger hun.

Mistanken om bivirkninger strejfede Tania Holm Linke, da hun tre uger efter Munte Anemones vaccination mærkede en mindre knude under huden i sin datters højre lår, dér hvor nålen var gået ind.

Fandt svar på Facebook

Samme skæbne overgik senere den yngste datter, men i begge tilfælde sagde lægerne ifølge moren, at det var »helt normalt« og blot skulle masseres væk og smøres med creme.

Først da Tania Holm Linke i juli sidste år faldt over en artikel om aluminiumsallergi på Facebook, vidste hun: »Det er sgu da det, de fejler!«

Den konstatering blev i efteråret bekræftet, da moren opsøgte lægen igen, men da havde døtrene i årevis været plaget af smerter og konstant kløe, og Tania Holm Linke havde i knap et år været sygemeldt fra sit job på grund af stress over utallige søvnløse nætter og lægebesøg uden svar.

Munte Anemone og Emmie Lilje har stadig daglige gener, men pigernes mor vil ikke fraråde andre forældre at lade deres børn vaccinere.

»Vaccinen gør jo også meget godt, men lægerne er simpelthen nødt til at være mere på vagt over for bivirkninger, så man ikke risikerer at gå rundt i den rene uvished i flere år og selv skal finde ud af, hvad ens barn fejler.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.