Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Børnehaver nægtes at lave særregler for mandlige pædagoger

Ligebehandlingsnævnet slår fast, at børnehaver ikke må opdele arbejdsopgaver efter køn.

Arkivfoto: Bupls formand, Elisa Bergmann, vurderede dengang, at mistroen til mandlige pædagoger er med til at holde mænd væk fra faget.
Arkivfoto: Bupls formand, Elisa Bergmann, vurderede dengang, at mistroen til mandlige pædagoger er med til at holde mænd væk fra faget.

Det er ikke tilladt for børnehaver at lave særlige regler for mandlige pædagoger. Det slår Ligebehandlingsnævnet fast i en afgørelse.

Sagen er rejst af Institut for Menneskerettigheder. Instituttet har konkret klaget over en børnehave. Her måtte mandlige pædagoger ikke hjælpe børnene med toiletbesøg og skiftning af ble og tøj.

Det oplyser nævnet i en pressemeddelelse.

»Nævnet vurderede, at børnehavens retningslinjer var udtryk for direkte forskelsbehandling på grund af køn, idet de mandlige ansatte blev behandlet ringere end deres kvindelige kolleger,« skriver nævnet.

Sagen blev rejst sidste sommer. Dengang forklarede ligebehandlingschef Maria Ventegodt Liisberg fra Institut for Menneskerettigheder til Jyllands-Posten, at særreglerne havde offentlig interesse.

»Særreglerne er udtryk for en ubehagelig mistænkeliggørelse af mænd i daginstitutioner, og det ønsker vi at gøre op med,« sagde hun til avisen.

Prøvesagen blev hilst velkommen af formanden for pædagogernes fagforening, Bupl.

Bupls formand, Elisa Bergmann, vurderede dengang, at mistroen til mandlige pædagoger er med til at holde mænd væk fra faget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.