Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Børnehavebørn driller hinanden og bliver gode venner igen

I en ny undersøgelse har 3810 børnehavebørn deltaget. Ni ud af ti svarer, at de er glade for børnehaven.

Halvdelen af de danske børnehavebørn oplever, at de bliver drillet af andre børn, så de bliver kede af det. Alligevel nyder omkring ni ud af ti af børnene at gå i børnehave. Foto: Iris.
Halvdelen af de danske børnehavebørn oplever, at de bliver drillet af andre børn, så de bliver kede af det. Alligevel nyder omkring ni ud af ti af børnene at gå i børnehave. Foto: Iris.

København. Halvdelen af de danske børnehavebørn oplever, at de bliver drillet af andre børn, så de bliver kede af det.

Alligevel nyder omkring ni ud af ti af børnene at gå i børnehave.

Det er nogle af konklusionerne i en ny spørgeskemaundersøgelse fra Dansk Center for Undervisningsmiljø for børn mellem fire til seks år i de danske børnehaver.

Når halvdelen svarer, at de har oplevet, at de er blevet drillet, så de er blevet kede af det, hører det med til historien, at knap otte ud af ti af børnene svarer, at de hurtigt bliver gode venner igen, når de har været uvenner.

I alt har 210 dagtilbud fordelt på 36 kommuner benyttet spørgeskemaet. Her har 3810 børn svaret.

Som det var tilfældet i både 2015 og 2016, oplever omkring hvert fjerde barn fortsat, at de får for meget skældud af de voksne.

To ud af tre børn synes, at der er for meget larm i børnehaven, hvilket stort set også er uændret i forhold til samme undersøgelse fra såvel 2015 og 2016.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.