Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Børn lider af en stigende kropsforskrækkelse

Børnetelefonen modtog sidste år omkring 4000 opkald fra børn, som havde brug for at tale om krop og seksualitet. Det er langt flere, end man er vant til, fortæller chef for Børnetelefonen.

Børn bekymrer sig i stigende grad om deres krop og seksualitet. Ud af de 36.000 opkald, Børnetelefonen modtog i 2014, handlede 4000 af dem netop om krop og seksualitet. Og det er langt flere, end Børnetelefonen er vant til. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Chef for Børnetelefonen Bente Boserup siger til avisen, at de frivillige rådgivere oplever en større kropsforskrækkelse end tidligere blandt de børn og unge, der anonymt kontakter rådgivningstilbuddet.

»De ser silikonebryster på busserne, og drengene ser store penisser på nettet og tænker, at deres egen er for lille,« siger hun.

At Børnetelefonen får et stigende antal henvendelser fra børn, som har spørgsmål omkring deres krop, overrasker ikke forsker i sexologi ved Aalborg Universitet Christian Graugaard.

»Det afspejler formentlig, at børn og unge i dag lever i et offentligt rum, der er fyldt med idealer om den gode krop, det gode køn og den gode seksualitet,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Christian Graugaard mener, at bekymringen blandt børn rejser nye krav til seksualundervisningen i folkeskolen, som i højere grad skal gøre de unge til kritiske medieforbrugere og præsentere dem for seksuel og kropslig mangfoldighed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.