Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Børn kan faktisk ikke lide klovne

Modsat hvad de fleste tror, så kan børn ikke lide klovne, hvis man skal tro en britisk undersøgelse.

En ny engelsk undersøgelse viser, at børn ikke kan lide udsmykning med klovne, men med levende, uddannede klovne forholder det sig anderledes, mener Danske Hospitalsklovne.
En ny engelsk undersøgelse viser, at børn ikke kan lide udsmykning med klovne, men med levende, uddannede klovne forholder det sig anderledes, mener Danske Hospitalsklovne.

Hvis man gerne vil hæve humøret hos børn, der er indlagt på et hospital, så skal man ikke ikke udsmykke væggene med klovne.

Det er en engelsk undersøgelse fra Sheffield Universitet, der kommer frem til det noget overraskende resultat, at børn gennemgående bliver skræmt af klovne. Forskerne ville undersøge, hvordan man kunne forbedre udsmykningen af hospitalernes børneafdelinger.

I undersøgelsen svarer alle de 250 adspurgte børn, at de ikke bryder sig om klovne. Selv større børn bliver skræmt af klovne.

Penny Curtis, underviser i research ved Sheffield Universitet, siger:

»Som voksne gør vi os antagelser om, hvad der virker for børn. Vi fandt ud af, at børn generelt ikke kan lide klovne. Nogle børn synes, de var ret skræmmende og utilnærmelige,«, siger hun.

I Danmark er klovne flittigt brugt på hospitaler til at hjælpe børn i deres sygdomsforløb.

Administrator i foreningen Danske Hospitalsklovne, Ivan Butler, siger om undersøgelsen:

»Alle nye ting kan give forskellige reaktioner, så hvis et barn, der er indlagt, ser en klovn for første gang som udsmykning på en væg, så kan det sikkert sagtens virke skræmmende,« siger han og understreger, at det alene er hans personlige opfattelse.

»Det forholder sig dog anderledes med en uddannet hospitalsklovn, som interagerer med barnet. Så kan klovne have en positiv virkning,« siger Ivan Butler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.