Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Børn er storforbrugere af TV og computere

Danske børn bruger store dele af dagen foran en skærm, viser en ny undersøgelse. Størstedelen af børnene dyrker samtidigt ikke motion.

Selvom børn i disse dage kan være professionel fodboldspiller, skateboarder eller jægersoldat med et joystick i hånden, forbliver den fysiske aktivitet i det digitale univers.

En ny undersøgelse, som Rockwool Fonden netop har udgivet, viser nemlig, at danske børn i gennemsnit bruger mellem 2 og 4,2 timer på TV, video og PC, mens de som maksimum bruger 37 minutter på motion og sport.

De største skærmkiggere er de 12-17-årige, der på en almindelig weekenddag bruger 4 timer og 27 minutter på se fjernsyn eller spille computer. Men helt ned blandt de 7-11-årige har skærmen sit tag i børnene.

På en weekenddag bruger de 7-11 årige nemlig 3 timer og 17 minutter bag skærmen, mens det kun bliver til en halv time med fysisk udfoldelse.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ellers, at børn og unge bevæger sig i 60 minutter hver dag, men det er der ingen aldersgrupper, der lever op til. Faktisk dyrker 60 procent af danske børn ikke motion.

- Når skolebørn dyrker motion, hænger det blandt andet sammen med, om forældrene også gør det. Hvis faderen således dyrker motion, er oddsene 1,8 gange større for, at sønnen bruger mere end en halv time på motion om dagen, skriver Jane Greve og Jens Bonke, der er forfattere til rapporten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.