Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Børn er afhængige af computerspil

To-tre procent af skolebørnene i Aarhus Kommune er afhængige af spil på computeren. Forældre skal reagere, hvis deres børns computerspil tager overhånd, siger chefpsykolog.

Han kommer efterhånden ikke mere til håndboldtræning, og når kammeraterne ringer, finder han gerne på en undskyldning. For han vil allerhelst spille computerspil. Hele tiden.

Sådan er der efterhånden en del drenge, der har det. Alene i Aarhus Kommune spiller cirka to-tre procent af de 30.000 skolebørn i kommunen for ofte computerspil, skriver Århus Stiftstidende.

Vurderingen kommer fra chefpsykolog Jan Kirkegaard, der er daglig leder af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Aarhus Kommune. Andre 4.500 børn i kommunen - 15 procent - er ifølge chefpsykologens vurdering i risikogruppen.

- De to-tre procent, der spiller allermest, er i forvejen kendt af lærere og psykologer, og her er man i gang med at finde løsninger. De kommer fra gruppen af elever, som ofte også døjer med andre problemer, eksempelvis isolation, siger Jan Kirkegaard til Århus Stiftstidende.

De fleste har fornuftigt pc-forbrug

Anderledes forholder det sig med de 15 procent børn i risikogruppen.

- De skal ikke gøres til problembørn, men de kan have brug for et skub i den rigtige retning, siger han og fastslår, at forældrene skal give de spilafhængige børn det første skub.

Jan Kirkegaard understreger, at langt størsteparten af skolebørnene har et fornuftigt forhold til computeren.

- Hos 80 procent af børnene står der absolut mest på positivsiden. Dels er der læringsmæssige gevinster ved at bruge computeren, dels kan den give børnene sociale forbindelser i det virkelige liv, som de ellers ikke ville have fået, siger han.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.