Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bølge af indbrud i pengeautomater og banker

Stribevis af indbrud i banker og hæveautomater i det nordjyske natten til onsdag.

Nordjyllands Politi har haft en travl nat. Hele fem gange inden for få timer måtte de rykke ud til indbrud i lokale banker og hæveautomater.

I det ene tilfælde var der sågar tale om en gummiged, som kørte direkte ind i frontpartiet på Rønbjerg Feriecenter for at få fat i en hæveautomat i forhallen.

- Vi får anmeldelsen klokken 03.09 om, at en gummiged har ødelagt hele indgangspartiet. Da vægteren kommer frem, opdager han, at ukendte gerningsmænd er kørt af sted med hæveautomaten, der står derinde.

Det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vang Nielsen, til bt.dk.

Gummigeden lavede et hul på fire gange fem meter, men der er tilsyneladende ingen vidner til indbruddet.

Nogenlunde samtidig gik det løs i Løkken, hvor en gerningsmand forsøgte at bryde ind i Jyske Banks filial. Han udløste en røgalarm og stak af.

Kort efter forsøgte en eller flere gerningsmænd at bryde et vindue op i Sparekassen Vendsyssel i Vrå. Her gik man efter hæveautomaten, men da automaten udviklede kraftig røg, opgav tyvene og forsvandt.

Kort før klokken fire natten til onsdag var tyve igen på spil i Østre Vrå, hvor nogen også forsøgte at komme gennem et vindue. Efter at have forsøgt at berige sig via en maskine til at tælle mønter, stak gerningsmanden af igen.

Endelig - en halv time senere - var der et sidste forsøg på indbrud i en bankfilial i Åbybro. Heller ikke her fik gerningsmanden eller mændene noget med sig.

Nordjyllands Politi har intet signalement eller vidneudsagn at gå efter, men de kan ikke udelukke, at det er de samme gerningsmænd, der står bag nogle af forholdene.

- Nu skal vi have undersøgt, om der er noget videoovervågning fra bankerne, som kan hjælpe os, siger Per Vagn Nielsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.