Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bodybuildere udnytter sundhedssystemet

Muskelmænd hjælper hinanden med at få det offentlige til at betale for steroidefremkaldte skader. Lægeformand er rystet.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Ifølge anonyme misbrugere, læger og Anti Doping Danmark spekulerer steriodemisbrugere i, hvordan de får det offentlige sundhedssystem til at undersøge, behandle og betale for de skader, som dopingen forårsager. Det skriver Politiken.

På internetfora for danske bodybuildere rådgiver muskelfanatikerne eksempelvis hinanden i, hvordan de får »det offentlige« til at betale for steroidefremkaldte »tævepatter« eller »puffy nipples«, som de kalder forstørrede bryster hos mænd.

- Hvis det går dig psykisk på, så er lægerne villige til at sende dig videre til det offentlige (...) Smør tykt på. Sig, at du ikke tør vise dig uden trøje på. Hvis han afviser dig, så skift da læge :-), skriver »Dall^e« på bodyhouse.nu ifølge Politiken, mens »H150K4« supplerer:

- Du skal sige, at du tit tænker på at begå selvmord osv. på grund af dine bryster.

Jens Halkjær Kristensen, overlæge på Rigshospitalet og rådgiver på Anti Doping Danmarks dopinglinje, forklarer til avisen, at nogle af misbrugerne bruger deres praktiserende læge til at blive kontrolleret og få taget blodprøver, så de kan blive testet for typiske skader. Han har også hørt om nogle, der har fået fjernet bryster på det offentliges regning.

I Praktiserende Lægers Organisation er formand Henrik Dibbern »rystet«.

- Læger skal på ingen måde understøtte et misbrug af steroider. Selv om vi ikke kender omfanget, er det her rigeligt til, at jeg vil advare mine kolleger mod at lade sig udnytte, siger Henrik Dibbern til Politiken.

En rapport fra 2010 anslår, at 44.000 danskere har prøvet anabole steroider.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.