Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blomster og hilsener: Her kan du sige farvel til prins Henrik

Kongehuset har udstedt et dekret om hofsorg og oprettet kondolencelister, så også almindelige borgere kan give udtryk for deres sorg og medfølelse over prins Henriks død.

Blomster foran Fredensborg Slot i Nordsjælland onsdag den 14. februar 2018. Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov tirsdag den 13. februar kl. 23.18 stille ind på Fredensborg Slot. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)
Blomster foran Fredensborg Slot i Nordsjælland onsdag den 14. februar 2018. Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov tirsdag den 13. februar kl. 23.18 stille ind på Fredensborg Slot. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)

Den kongelige familie markerer prins Henriks død med et dekret om hofsorg og en sørgeperiode på en måned, hvor de vil bære mørkt tøj ved officielle begivenheder. Men også almindelige borgere giver udtryk for deres sorg over Prinsens død.

Flere har allerede lagt blomster ved Fredensborg Slot i Nordsjælland, hvor Prinsen tirsdag aften klokken 23.18 sov stille ind. Også på Amalienborg i København, hvor kongefamilien har residens i vintermånederne, har flere været forbi med blomster onsdag formiddag.

Kongehuset har desuden oprettet kondolencelister, som man kan skrive sig på, i porten ved Det Gule Palæ ved Amalienborg. Listerne er åbne fra i dag og frem til 20. februar fra klokken 9-17. Det Gule Palæ ligger i Amaliegade 18 i København.

Derudover vil Prinsen ligge Castrum Doloris i Christiansborg Slotskirke fra lørdag til mandag. Lørdag er der offentlig adgang fra kl. 15-19, søndag fra kl. 12-19 og mandag fra kl. 15-19. Castrum Doloris er en offentlige fremvisning af en prominent persons kiste inden begravelsen.

Herunder kan du se et kort med kongefamiliens residensslotte.

Prins Henrik har ønsket at hans bisættelse vil blive en mindre ceremoni. Det er nærmeste familie og ganske få andre, der vil deltage i bisættelsen, oplyser Kongehuset.

Prins Henrik bisættes 20. februar klokken 11.00.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.