Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blæsten topper ved 20-tiden

Efterårets hidtil kraftigste blæsevejr er på vej mod Danmark.

Her kan du se, hvor det kommer til at blæse mest. Kortet viser vindstødene i meter pr sekund. Grænsen for stormende kuling er 20,8 m/s, grænsen for storm er 20,5 m/s, mens grænsen for stærk storm er 28,5 m/s. Foto: TV2 Vejrcenter.
Her kan du se, hvor det kommer til at blæse mest. Kortet viser vindstødene i meter pr sekund. Grænsen for stormende kuling er 20,8 m/s, grænsen for storm er 20,5 m/s, mens grænsen for stærk storm er 28,5 m/s. Foto: TV2 Vejrcenter.

Som dette kort viser, kan beboerne langs den jyske vestkyst se frem til en særdeles stormfuld søndag aften. Noget, der ligner efterårets værste storm er nemlig ved at gå i land i vest-Danmark.

- Det er primært området omkring Vadehavet, altså det sydvestlige Danmark, der bliver ramt af den her kraftige blæst, fortæller meteorolog Andreas Nyholm fra TV2 Vejrcenter til bt.dk.

Han tilføjer, at området fra Ringkøbing Fjord og ned til grænsen vil opleve vindstød af stormstyrke omkring klokken 18.

- Det ser ud til, at vindstødene godt kan komme op på stærk storm, altså vindstød på mellem 29 og 30 meter per sekund. Det er ikke usædvanligt kraftigt, men det er det kraftigste, vi har haft i dette efterår, lover han.

Snur løsøret fast

Blæsevejret topper allerede omkring ved 20-tiden, og det bliver altså primært vestjyderne, der bliver rusket godt og grundigt igennem. Men både fynboer og sjællændere kan også godt regne med et par enkelte vindpust i skørterne.

- Det kan ikke udelukkes, at en enkelt havetrampolin vil blæse væk på Fyn eller på Sjælland, men det kommer slet ikke til at blæse lige så kraftigt der som ved Vestkysten, siger Andreas Nyholm og kommer med dette gode råd til alle.

- Overvej, om du har løse ting i haven, som står lidt dumt, for de kan altså godt risikere at blæse væk.

Stormen klinger af i løbet af natten, men mange steder kan vi mærke efterdønningerne mandag morgen.

- Når vi står op i morgen tidligt, så blæser det, men det er ikke noget voldsomt. Men jeg tror, at de fleste, der cykler på arbejde i morgen vil tænke: 'Hold da op! Der er da godt nok modvind i dag!' siger meteorologen.

Find kælken frem

Og når du for nok af storm og blæst, kan du glæde dig over, at det er en helt anden vejrtype i næsten uge. Fra og med torsdag er der nemlig dømt vinter i Danmark med både sne og frost.

- Du kan godt begynde at finde kælken frem, og har du endnu ikke fået skiftet til vinterdæk, skal du gøre det nu. For nu kommer vinteren, og den bider sig fast.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.