Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blæsende eftermiddag venter Danmark

Efterårets første kraftige blæsevejr rammer landet onsdag, hvor der kan komme vindstød med stormstyrke.

Det bliver en våd og vindblæst omgang onsdag, hvor et lavtryk passerer ind over Danmark.
Det bliver en våd og vindblæst omgang onsdag, hvor et lavtryk passerer ind over Danmark.

Onsdag rusker efterårsvejret for alvor op i Danmark, når et kraftigt lavtryk skal passere. Det fortæller vagthavende ved DMI, Lars Henriksen.

»Vi har efterårets første rigtige blæsevejr. Det ligger lige nu ude i Nordsøen, og det er et lavtryk som i løbet af dagen skal tage turen ind over det nordvestlige Danmark,« siger han.

Det er syd for det hidsige lavtryk, at man for alvor kommer til at kunne opleve, at det vil blæse gevaldigt op.

»I første omgang får man ude ved Vadehavet en hård til stormende kuling. Fra omkring middagstid også med vindstød op til storm og stærk storm.«

Den kraftige vind vil brede sig ind over den sydlige del af Danmark i løbet af eftermiddagstimerne og ventes fremme ved Bornholm sidst på eftermiddagen.

»Så det er en rigtig blæsende eftermiddag og aften, vi har i vente over den sydlige af landet,« siger Lars Henriksen.

Den kraftige vind giver også forhøjet vandstand i Vadehavet. Her kan man i aftentimerne komme op på mellem 2,5 og 3 meter vand, over det som kaldes middelniveau.

Foruden vind kan hele landet også forvente byger og regn.

Kraftigt stormvejr oplever Danmark typisk senere på efteråret. Men ifølge Lars Henriksen er der ikke noget unormalt i, at et kraftigt lavtryk skal passere så tidligt på efteråret.

»Det er set før, at vi har fået sådan nogle hidsige lavtryk ude vest fra ind over os tidligt på efteråret,« siger han.

For dem der håber på en indian summer i september med varmere temperaturer, er der altså langt igen denne onsdag.

Men der er alligevel lidt at glæde sig over, forsikrer Lars Henriksen.

»Efter den her blæsende og våde onsdag, så går det langsomt op. Weekenden ser relativt fin ud, men ikke det vi kalder indian summer,« siger Lars Henriksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.