Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Black Army-folk skal i fængsel for afpresning af tatovør

Tre bandemedlemmer afpressede odenseansk tatovør. Nu skal de i fængsel for at afkræve beskyttelsespenge.

Tre medlemmer af banden Black Army er ved Retten i Odense fredag blevet idømt fængsel i otte, syv og seks måneder for at afpresse en tatovør i Odense. Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau
Tre medlemmer af banden Black Army er ved Retten i Odense fredag blevet idømt fængsel i otte, syv og seks måneder for at afpresse en tatovør i Odense. Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau

Tre medlemmer af banden Black Army er ved Retten i Odense fredag idømt fængsel i otte, syv og seks måneder for at afpresse en tatovør i Odense.

De tre mænd er dømt for at afkræve beskyttelsespenge af en tatovør i Odense 9. februar 2017.

Ifølge Fyens Stiftstidende fandt retten det bevist, at mændene var kørt fra Bøgeparken i Odense til tatovørbutikken i Nørregade med henblik på at afpresse stedet til at betale penge hver måned.

- Udgangspunktet er seks måneders fængsel for banderelateret afpresning. Her er tale om alvorlig banderelateret afpresning mod næringsdrivende, sagde dommeren i sin oplæsning af dommen ifølge Fyens Stiftstidende.

Manden, der fik otte måneders fængsel, er tidligere dømt for vold og afpresning, og det lagde dommeren vægt på.

Manden, der blev idømt seks måneders fængsel, har under retssagen forklaret, at han ikke var med i tatovørbutikken, fordi han var i skole.

Men den forklaring købte retten ikke, fordi den først er kommet under selve retssagen og ikke tidligere under nogle af politiets afhøringer.

De tre mænd har nu 14 dage til at beslutte sig for, om de vil anke fredagens afgørelse til landsretten.

Efter sagen i februar kom frem, har flere andre tatovører i Odense oplevet lignende episoder, hvilket fik tatovørernes brancheorganisation, Professionelle Danske Tatovører, til at gå til Fyns Politi.

Denne sag handlede dog kun om afpresningsepisoden fra 9. februar 2017.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.