Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blå blok støtter indsats mod tvangsægteskaber

Både Konservative og Dansk Folkeparti er klar til at sige ja til regeringens offensiv mod islamiske vielser mod kvindens vilje. Også Venstre mener, at det er »skridt i den rigtige retning«.

Når regeringen fremlægger sit opgør med parallelsamfund, sharia-regler og tvangsægteskaber, vil det møde positiv respons i oppositionen. For problemet er »ganske alvorligt«, lyder det fra de Konservative, som er klar til at støtte en offensiv.

- Det lyder positivt. Vi kan sagtens bakke op om det, fordi det er meget vigtigt, at vi beskytter kvinder mod at ende i tvangsægteskaber, og jeg synes også, det er vigtigt, at det har en konsekvens for de, der medvirker til, at ægteskaberne bliver indgået. Det duer ikke i et land som Danmark, at man bliver tvunget ind i et ægteskab, siger den konservative rets- og udlændingeordfører, Tom Behnke.

Han peger på, at lovgivning er blevet mere nødvendigt end tidligere.

- Det er en udfordring, som bliver større og større, som tiden går. Vi forsøgte i sin tid at lave en paragraf i straffeloven om, at det er ulovligt at tvinge nogen ind i et ægteskab mod deres vilje. Derfor er det godt, at regeringen følger op og strammer yderligere op, siger han.

Det samme mener Dansk Folkeparti, som før sommerferien kom med et lignende forslag, forklarer partiets integrationsordfører, Martin Henriksen.

- Vi foreslog, at man skulle kriminalisere parallelsamfund, og forslaget lagde også op til udvisninger for nogle af de religiøse vielser. Men det blev nedstemt. Derfor er det selvfølgelig godt, hvis regeringen nu - i modsætningen til før sommer - synes, at det skal gennemføres. Det trækker da i den rigtige retning, siger han.

Han peger på, at forskellen mellem Dansk Folkepartis daværende forslag og regeringens nuværende sandsynligvis ligger i, at DF ønskede en skal-bestemmelse, mens regeringen lægger op til en kan-bestemmelse.

- Det eneste, jeg kan se, der skulle være skillelinjen, er, at regeringen siger, at man KAN udvises for det her, hvor vi sagde, at man BØR blive udvist som hovedregel.

Alligevel er partiet klar til at sige ja til regeringen.

- Det, jeg har fået refereret, er bestemt noget, som Dansk Folkeparti kan støtte, og vi vil selvfølgelig forsøge at præge det så meget, at det bliver en skal-bestemmelse og ikke en kan-bestemmelse til udvisningsreglerne, siger Martin Henriksen.

Selv om Venstre beskylder S-R-SF-alliancen for at kopiere partiets politik, mener oppositionspartiet også, at regeringen er på ret kurs.

- Vi vil gerne anerkende, at man tager nogle skridt i den rigtige retning, siger retsordfører Karsten Lauritzen til Berlingske.

Regeringen vil gøre det strafbart med op til fire års fængsel at tvinge andre til at indgå såkaldte religiøse vielser uden borgerlig gyldighed. Derudover skal det i fremtiden blive lettere at udvise imamer, som tvinger par til at indgå religiøse vielser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.