Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Han er igen-igen danskernes absolutte biblioteksfavorit

179,3 millioner kroner i bibliotekspenge fordeles i år til 10.497 personer. I år også for netlydbøger.

179,3 millioner kroner i bibliotekspenge fordeles i år til 10.497 personer. I år også for netlydbøger.
179,3 millioner kroner i bibliotekspenge fordeles i år til 10.497 personer. I år også for netlydbøger.

Slots- og Kulturstyrelsen udbetaler fredag 179,3 millioner kroner i bibliotekspenge. Pengene går til i alt 10.497 personer, hvis værker kan lånes på landets biblioteker.

Det er forfattere, oversættere, illustratorer, billedkunstnere og komponister. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Øverst på listen over de forfattere, som danskerne hyppigst hiver ned fra bibliotekernes hylder, er Bjarne Reuter. Den danske forfatter skriver både til børn og voksne og står blandt andet bag »Busters Verden«, »Zappa« og »Når Snerlen Blomstrer«.

Bjarne Reuter får 729.197,62 kroner i bibliotekspenge for sine mange udgivelser.

I år udbetales for første gang også bibliotekspenge for e-bøger og netlydbøger. I alt 3423 personer modtager biblioteksafgift for den slags udgivelser.

Det glæder kulturminister Mette Bock (LA).

»Jeg er meget tilfreds med, at vi nu for første gang udbetaler biblioteksafgift til blandt andet forfattere af e-bøger og netlydbøger, for når stadigt flere af os læser litteratur i netop disse formater, giver det god mening, at biblioteksafgiften afspejler den udvikling.«

»Og så er jeg glad for at se, at den nye udbetalingsgrænse betyder, at flere end 2000 flere personer får del i bibliotekspengene i forhold til sidste år. Det viser, at justeringen af udbetalingsgrænsen virker helt efter hensigten,« siger hun i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.