Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bios-reddere må lede i skuffer efter løn-dokumentation

De reddere, der ikke har fået dækket manglende løn fra Bios-tiden, opfordres til at lede efter dokumentation.

ARKIVFOTO 2015 af ambulancer i Esbjerg- - Se RB 9/1 2017 09.01. Ambulancefolk får 47 millioner tilbage i løn fra region. Millionregning til Bios-reddere landede på Region Syddanmarks bord, da man valgte at stå for ambulancedrift. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2016)
ARKIVFOTO 2015 af ambulancer i Esbjerg- - Se RB 9/1 2017 09.01. Ambulancefolk får 47 millioner tilbage i løn fra region. Millionregning til Bios-reddere landede på Region Syddanmarks bord, da man valgte at stå for ambulancedrift. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2016)

Vejle. Fællestillidsmand Fritz Kjær for redderne i Ambulance Syd opfordrer reddere fra det tidligere selskab Bios til at vende hver en sten for at finde manglende dokumentation for løn, som de har til gode.

- Jeg vil opfordre til, at man går tilbage til sin respektive fagforening med alt det dokumentation, som de overhoved kan finde, siger han.

Udtagelsen kommer efter, at Region Syddanmark mandag meddelte, at de her har gennemgået og behandlet alle de bagudrettede lønkrav fra tidligere Bios-medarbejdere.

Kravet fra redderne lød på 66 millioner kroner, og Region Syddanmark har anerkendt alle de dokumenterede krav, svarende til cirka 70 procent af kravene.

Det betyder, at regionen anerkender 47 af de 66 millioner kroner. Men resterende lønkrav er der endnu uvished om.

Fritz Kjær fortæller, at problemet blandt andet skyldes, at redderne ikke kan dokumentere for en del af de vagter, de tog som ansatte i Bios.

- Under Bios-tiden foregik nogle ting jo på telefon, "Kan du ikke lige tage en vagt der, jo det kan jeg godt". De ting er forsvundet i det her Bios-kaos, siger Fritz Kjær.

Han håber alligevel, at redderne kan finde den resterende dokumentation, så sagerne snart kan afsluttes.

- Det vi alle gerne vil, det er at få sat en sløjfe på det her, vi gider det ikke mere. Der har været kaos i det sidste halvandet år, det har hængt os ud af halsen, siger han.

Han er dog samtidig klar over, at det kan blive svært, hvis ikke den fornødne dokumentation for vagterne findes.

Men han er fortrøstningsfuld, når det kommer til en snarlig løsning for de fleste af redderne.

- Vi havde jo håbet på, at det var afsluttet nu. Men for de fleste håber jeg, at det er overstået rigtig hurtigt, siger han.

Det er Region Syddanmark, der skal betale Bios-reddernes manglende løn, som Lønmodtagernes Garantifond har afvist at betale.

Deres afvisning skyldes, at Region Syddanmark hjemtog ambulancedriften fra Bios, inden at selskabet var erklæret konkurs.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.