Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bilkøer og fyldte tog kan komme til at præge påsketrafikken

Hvis man skal på ferie i påskedagene, skal man være klar på risikoen for både bilkøer og fyldte tog. Det oplyser Vejdirektoratet og DSB.

ARKIVFOTO. Hvis du skal køre på påskeferie, skal du væbne dig med tålmodighed. Vejdirektoratet forventer bilkører og trængte togvogne.
ARKIVFOTO. Hvis du skal køre på påskeferie, skal du væbne dig med tålmodighed. Vejdirektoratet forventer bilkører og trængte togvogne.

De danskere, der benytter de kommende påskedage til at besøge familien i Jylland eller til at tage et smut i sommerhus syd på, skal berede sig på en øget risiko for trafikpropper. Det oplyser Vejdirektoratet i deres nyhedsbrev.

Især skærtorsdag i tidsrummet 10-15 på strækningen fra Sjælland og Fyn mod Jylland forventer Vejdirektoratet risiko for kødannelse samt påskedag over hele landet i tidsrummet 9-20. Også på påskedagenes andre store rejsedage om lørdagen og 2. påskedag kan man forvente tæt trafik.

Men den tætte trafik begrænser sig ikke kun til bilerne på de danske veje. Også i togene skal man forvente at stå tæt, hvis man bruger helligdagene som en mulighed for at tage til påskefrokost på den anden side af bæltet.

Banedanmark bruger nemlig vanen tro påskeferien, hvor de fleste pendlere holder fri, til at lave sporarbejde. Det betyder ændringer i trafikken i Nordsjælland, Nordvestsjælland og i Sønderjylland, oplyser DSB.

På baggrund af det opfordrer DSB alle kunder, der skal med tog i påsken til at købe billetter og reservere pladser samt at orientere sig om ændringer i togtrafikken. Hvis det viser sig, at man skal med en bus på en af de ramte strækninger, skal man ifølge DSB være opmærksom på, at det ikke er i alle busser, hvor man kan bruge klippekort eller rejsekort. I stedet skal man sørge for at klippe eller tjekke ind på stationen.

DSB oplyser derudover om, at de 16. april indsætter flere tog på strækningen mellem Københavns Hovedbanegård og Aarhus H, så der på den måde vil være omkring 1.600 ekstra siddepladser, hvis man skal hjem til familien i ferien.

Ifølge DSB kan man på Rejseplanen.dk orientere sig om ændringer på strækningerne i påsken, samt finde ud af, om der er forlænget rejsetid, eller om man skal med en bus i stedet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.