Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bilister vil ikke opdage vejlukning ved Christiansborg

Når Rigsdagsgården foran hovedtrappen til Christiansborg fra først i 2013 bliver lukket for biltrafik, vil ændringen kunne måles, forklarer Københavns Kommune, men byens bilister vil næppe opdage noget.

For at øge sikkerheden om de folkevalgte på Christiansborg har Folketingets Præsidium besluttet at lukke for biltrafik gennem Rigsdagsgården. Beslutningen er truffet på baggrund af en sikkerhedsvurdering foretaget af PET.

Beslutningen er dog ikke helt gennemtænkt, lyder det fra flere kritikere. Forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skrev således på sin facebook-side, at beslutningen ikke kun var at give efter for terrortruslen mod folkestyret, men også ville forværre den i forvejen forfærdelige myldretid i Københavns Centrum.

- Det bliver kaos!, skrev venstremanden.

Også fra Københavns Rådhus lyder der kritik.

- Bilisterne i Indre By er i forvejen meget hårdt prøvede på grund af meget vejarbejde lige nu, og derfor er der enormt meget tryk på vejene omkring Christiansborg. Hvis man lukker for passagen gennem Rigsdagsgården, så øger det presset på de andre veje rundt om Slotsholmen, og jeg tror, det bliver svært at klare den belastning, siger medlem af Borgerrepræsentationen, Rasmus Jarlov (K).

Jarlov anerkender, at han ikke selv har set nogle tal for den konkrete belastning, men siger:

- Min bekymring er mere, at der netop ikke ligger nogen tal. Man har truffet beslutningen uden af lave en ordentlig trafikal analyse af konsekvenserne, og det er det, der er problemet.

Hvor mange bilister, der dagligt benytter sig af smutvejen gennem Rigsdagsgården, er der ikke præcise tal for, men centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, Niels Tørslev, skønner, at tallet ligger på omkring 4.000 biler.

- Vi kommer til at se en yderligere belastning i myldretiderne, som vil gøre, at myldretiden bliver en lille smule forlænget, og køerne bliver lidt længere, siger Niels Tørslev.

Han forklarer, at bilerne, der i dag kører gennem Rigsdagsgården, må finde andre færdselsårer, for der er ikke på nuværende tidspunkt planer om, at vejnettet skal ændres eller udvides.

- Min vurdering er, at i myldretiden vil man kunne måle en forandring i Vindebrogade og på Christians Brygge, men man vil skulle måle sig til den. Jeg tror ikke, at der er nogen billister, der vil opdage det. Det er en merbelastning i et i forvejen belastet system, men det er ikke voldsomt, siger Niels Tørslev.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.