Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bilister skal lære at holde til højre

Politiet og Vejdirektoratet går sammen om at få danske bilister til at holde op med at dalre i overhalingsbanen. Hold til højre, lyder budskabet i ny kampagne.

Hvis du ikke skal overhale, har du ikke noget at gøre i overhalingsbanen.

Sådan lyder budskabet i en ny kampagne fra Rigspolitiet og Vejdirektoratet, der i fællesskab vil minde danske bilister om, at de skal holde til højre på motorveje og flersporede landeveje.

Langsomme biler i overhalingsbanen skaber farlige situationer i trafikken, understreger Marianne Foldberg Steffensen, leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

»Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen,« siger hun i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet har lavet en video, der demonstrerer, hvordan man som bilist placerer sig rigtigt på veje med flere vognbaner. Politiet bidrager til kampagnen ved at holde ekstra godt øje med bilister, der ikke kan finde ud af at holde til højre.

»Derfor er det nødvendigt, at alle bilister er opmærksomme på overholdelse af denne grundlæggende bestemmelse i færdselsloven. Det sætter vi særlig fokus på med kampagnen i uge 18,« siger Jørn Pakula Andresen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Han påpeger, at uhensigtsmæssig kørsel i venstre vognbane kan udløse en bøde.

Kampagnen begynder mandag og fortsætter ugen ud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.