Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Big Brother-seere gav penge til nødhjælp ved et uheld

Stavekontrollen på 180 mobiltelefoner ændrede i weekenden SMS-stemmer i Big Brother-finalen til 27.000 kroner i donationer til Folkekirkens Nødhjælp.

Der er nok ikke den smartphone-ejer, der ikke har oplevet, at telefonens stavekontrol - eller autocorrect, som det hedder - ændrer SMS-ord til det, telefonen tror, man i virkeligheden mener. Nogle ændringer har dog større konsekvenser end andre.

Det må 180 seere af weekendens store Big Brother-finale i hvert fald sande. Da de ville stemme på deltageren Nirvana som vinder af realityshowet, ændrede deres telefoner nemlig ordlyden i SMS-stemmen fra NIR til MOR. Og da de tre bogstaver blev sendt i retning af 1220, gik stemmen ikke som tiltænkt til Nirvana, men til Folkekirkens Nødhjælp i form af en donation på 150 kroner. Det skriver Folkekirkens Nødhjælp på deres hjemmeside.

Folkekirkens Nødhjælp oprettede SMS-indsamlingen MOR til årets Danmarks Indsamling med overskriften »Når mor mangler«. Pengene, man donerer ved at sende MOR til 1220, går dermed til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med børns og eneforsørgeres muligheder for et bedre liv i Zambia.

De 180 SMS-donationer fra de lettere uheldige Big Brother-seere har indbragt Folkekirkens Nødhjælp omkring 27.000 kroner til deres arbejde. Men alle de ufrivilligt gavmilde mennesker kan naturligvis få deres penge refunderet, hvis de ønsker det, skriver nødhjælpsorganisationen. Det kan ske ved at henvende sig til kontakt@dca.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.