Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Beviser fra sygehusdrab blev først sikret efter 12 timer

Containere med mulige beviser i drabssag stod en hel dag uden opsyn og frit tilgængeligt for alle.

Potentielt afgørende beviser i en drabssag fra sygehuset i Nykøbing Falster fik en hel dag lov at stå uden opsyn og frit tilgængeligt for enhver.

Det fortalte to portører torsdag i et retsmøde i Nykøbing Falster, hvor en 31-årig sygeplejerske er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Hun nægter sig skyldig.

Ifølge anklagen skal to af drabene samt drabsforsøget have fundet sted i løbet af en enkelt nattevagt fra 28. februar til 1. marts 2015.

Tidligt om morgenen blev politiet alarmeret, men i første omgang nøjedes man med at flytte affaldscontainere med de mulige beviser til en åben kontorafdeling, der den pågældende søndag lå temmelig øde hen.

- Går man hen mod døren, så går døren op, forklarede en af portørerne i retten.

I bunken af skrald mener anklagemyndigheden at have fundet et afgørende bevis i form af en brugt sprøjte. Højst usædvanligt rummer sprøjten rester af tre typer medicin, som efterfølgende er fundet i en 73-årig patient, som fik hjertestop og måtte genoplives.

I retten fortalte en anden portør, at han først om aftenen blev bedt om at beskytte det dyrebare skrald yderligere.

- Jeg bliver tilkaldt for at rulle noget affald over til et lukket rum. Det har været ved 18-19-tiden. Det er et lille kølerum, vi har, hvor vi kan lægge døde patienter ind, fortalte vidnet.

Der er afsat hele 32 retsdage til at behandle den usædvanlige drabssag, der fortsætter 25. april. Dommen ventes til juni.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.