Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bettina Post stopper som socialrådgivernes formand

Efter fire år på posten takker Bettina Post af som formand til november. Forårets heftige debat om kontanthjælp har sat sine spor, erkender hun.

Bettina Post
Bettina Post

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, genopstiller ikke ved det kommende valg. Det oplyser Dansk Socialrådgiverforening.

I foråret skabte Bettina Post heftig debat med et forslag om, at uddannelses-duelige unge, som ikke uddanner sig, skulle have skåret deres kontanthjælp ned til SU-niveau.

Det fik Dansk Socialrådgiverforening til at tvinge Bettina Post til at trække forslaget tilbage, og hun blev undsagt offentligt af dele af sin hovedbestyrelse. Alligevel fastholdt hun, at hun som privatperson støttede ideen.

Den nye politiske virkelighed i foreningen, gør dog, at Bettina Post pludselig har fået svært ved at se sig selv som formand.

- Desværre oplever jeg, at der er et skift på vej i retning af en mere ideologisk tilgang til socialpolitikken, som i mine øjne blokerer både for udvikling af socialpolitikken og for fastholdelsen af det socialfaglige argument. Det er hverken godt for foreningen eller for socialrådgiverne, siger hun på socialrådgivernes hjemmeside.

Hun understreger dog, at sagen om kontanthjælp ikke er den direkte årsag til, at hun går af.

- Jeg har i alle årene betonet, at vi er en partipolitisk uafhængig fagforening med et stort socialpolitisk engagement. Mine udmeldinger i pressen, til samarbejdspartnere, ministre og ordførere både i den forrige og den nuværende regering har altid baseret sig på socialfaglig viden, erfaring og indsigt og ikke på partipolitisk tilhør. Det er i høj grad det, der har skabt og cementeret foreningens troværdighed som socialpolitisk ekspert og medspiller på mange baner, siger Bettina Post.

Bettina Post blev valgt som formand i 2008, og har været en markant stemme i debatten om socialt udsatte siden da. Hendes eget fagblad har kaldt hende en »skrappedulle«, og hun har kæmpet for bedre arbejdsforhold for socialrådgiverne, der oplever en hverdag med stigende dokumentationskrav og bureaukrati - ikke mindst i kølvandet på den omdiskuterede kommunalreform fra 2007.

Bettina Post hæfter sig selv ved, at hun hævet Dansk Socialrådgiverforenings synlighed, troværdighed og politiske slagkraft.

- Jeg har med andre ord nået mine mål og kan aflevere en forening, som trods de politiske og økonomiske udfordringer befinder sig på toppen. Det føles godt, siger Bettina Post.

Til november skal der vælges en ny formand for foreningen. Den nuværende næstformand, Ulrik Frederiksen, har meddelt, at han heller ikke genopstiller.

Fristen for at melde sig som kandidat til en af de politiske poster i Dansk Socialrådgiverforening udløber den 10. september.

Bettina Post er vokset op i Søllerød i et hjem, hvor hendes far var tømrer, og hendes mor var hjemmegående. Hun har to sønner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.