Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Betjente uddannes og får ansvar for asylansøgere

I Midt- og Vestjyllands Politi har man nu særlige betjente til at håndtere asylansøgere, der bryder loven.

Thisted: I det midt- og vestjyske har en række betjente fået en særlig efteruddannelse og nyt ansvarsområde.

Det skriver Jyllands-Posten.

De såkaldte asylbetjente har blandt andet fået til opgave at undervise asylansøgere i, hvordan man gebærder sig i Danmark, mens de også skal være hurtige til at træde til, hvis en asylansøger bevæger sig på den forkerte side af loven.

Det sker, efter at der i begyndelsen af året har været flere sager i Thisted, hvor yngre piger følte sig chikaneret i nattelivet. Også andre steder i landet, blandt andet i Sønderborg og i Haderslev, har piger fortalt, at de er blevet krænket på diskoteker og barer af asylansøgere.

Ordningen med asylbetjente hos Midt- og Vestjyllands Politi betegnes som en succes af vicepolitiinspektør Morten Bujakewitz, der fortæller, at der ikke er et billede af, at asylansøgere generelt begår mere kriminalitet end andre.

- Vi holder med jævne mellemrum oplæg for asylsøgerne om, hvordan reglerne er i Danmark, og hvordan man undgår at udvise en utryghedsskabende adfærd. De skal forstå, at kulturen i Danmark er anderledes. At det kan have nogle uheldige signaler, hvis man går i en gruppe på 15. Og at man ikke må røre ved pigerne uden at have fået lov, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge ham viser statistikken, at kriminaliteten er faldet, efter at man har indført asylbetjente.

Betjentene har ansvar for kontakten til asylcentrene og borgere, der bekymrer sig over at have et asylcenter tæt på deres hjem, skriver Jyllands-Posten.

I kredsen har der de seneste uger været omkring 12 kriminalsager med asylansøgere per uge, og de fleste sager har ligget under bagatelgrænsen, lyder det.

Også på Bornholm har man afsat mandskab specifikt til opgaven med asylansøgere ifølge Jyllands-Posten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.