Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Betjent straffes for familiært fangeforhold

Betjent får 20 dages betinget fængsel for embedsmisbrug, efter hun hjalp arrestant med kontakt til familie. Sørgede for, at han kunne følge fødsel på iPad.

Politibetjent og lokalpolitiker Linda Sommer brød loven, da hun lod en Bandidos-rocker i arresten se med på en iPad, da hans barn blev født.

Retten i Nykøbing Falster har tirsdag straffet den 50-årige kvinde med 20 dages betinget fængsel i sagen for misbrug af sin stilling og skødesløshed i tjenesten.

Afgørelsen falder, selv om retsmødet udviklede sig noget kaotisk.

Hovedpersonen, Linda Sommer, forlod retsmødet, inden det for alvor gik i gang. Retten ville nemlig ikke aflyse sagen, på trods af hun har fået både en psykolog- og en lægeerklæring, der konkluderer, at hun er ude af stand til at afgive forklaring.

Det fik hende til at udvandre, og hendes advokat Torben Koch forholdt sig tavst under både vidneafhøringer og procedure.

Ifølge anklager Anja Lund Liin har betjenten forsømt sine opgaver, da hun gentagne gange har hjulpet rockeren til at få besøg fra pårørende uden at følge reglerne.

Hun arrangerede både besøg fra den gravide kæreste og hans far. Hun sørgede også for, at arrestanten via en videotelefonsamtale kunne følge med, da kæresten skulle føde i maj 2015.

- Hun fik et alt for familiært forhold til dem. Det er sikkert en god gerning, men arrestanten er en del af en højspændt Bandidos-sag. Derfor er politiet nødt til at vide, hvem han er i kontakt med, sagde Anja Lund Liin i sin procedure.

Arrestanterne har kun tilladelse til at få overvågede besøg tre gange om ugen, og al korrespondance med omverdenen skal gennemlæses af politiet.

Alligevel viser betjentens private kalender og sms-korrespondancer, at hun har været i hyppig kontakt med den varetægtsfængsledes pårørende for at planlægge besøg uden for almindelig besøgstid.

Dog stoppede besøgene ikke, og ingen af visitterne er registreret i det officielle system, der skal holde et vågent øje med om reglerne overholdes.

- Linda Sommer er udmærket klar over, at hun er på glatis, for hun har ikke registreret besøgene. Desuden kan man også undre sig over, at de er afholdt i hendes fritid, lød det fra anklageren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.