Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Betjent skyder mod bil - måtte springe for livet

Det endte særdeles dramatisk, da Københavns Politi søndag forsøgte at stoppe en bil ved Christiania.

En ung mand er søndag eftermiddag på skadestuen, efter hans flugt fra politiet endte med skud og kollision med en container på en byggeplads på Amager.

Kort før klokken 14 forsøgte politiet at lave en rutinemæssig kontrol af en bil ved Christiania, men chaufføren nægtede at stoppe og flygtede fra stedet.

»Men kort efter bliver køretøjet observeret af en ny patruljevogn på Amager. Politiet forsøger igen at bringe køretøjet til standsning, men det ønsker han stadig ikke,« fortæller central efterforskningsleder ved Københavns Politi, Dan Aakerhjelm Sørensen.

Chaufføren kører ind på en byggeplads på Krimsvej ved Amager Strand og patruljevognen sætter efter ind på vejen på byggepladsen, der ender blindt.

»Køretøjet stopper op, og politiet stopper op lidt bagved. En mine kollegaer stiger ud af bilen, hvorefter det eftersatte køretøj laver en stor uvending og kører med fuld fart frem mod betjenten, så han bliver nødt til at springe for livet. I den forbindelse bliver der afgivet skud af politiet,« siger Dan Aakerhjelm Sørensen.

Men den flygtende bilist når ikke langt. Cirka 150 meter væk, stadig på byggepladsen, kører han ind i en stor metalcontainer.

»Politiet løber op til køretøjet, men føreren af bilen er løbet ud. Vi finder ham kort efter på byggepladsen, hvor han ligger og trykker sig, og anholder ham,« siger den centrale efterforskningsleder og fortsætter:

»Han er ikke blevet såret af politiets skud, men derudover har jeg ikke kendskab til hans status. Han er ved at blive undersøgt på skadestuen, hvorefter han vil bliver sigtet for at have voldt fare for andres liv og førlighed«.

Politiet har endnu ikke flere oplysninger om den anholdte, andet end at der er tale om en ung mand. Det vides heller ikke, hvorfor manden flygter, men Dan Aakerhjelm Sørensen går ud fra, at bilen er stjålet.

Betjentene slap uskadt fra den dramatiske biljagt, og politiet er søndag eftermiddag i gang med de tekniske undersøgelser på byggepladsen.

Den Uafhængige Politianklagemyndighed er underrettet, som den skal, når en betjent affyrer skud, og den anholdte fremstilles i grundlovsforhør mandag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.