Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Betjent dømt for at fifle med beviser

En bornholmsk betjent er blevet dømt for at snyde med beviserne i forbindelse med en fartbøde. Det kostede mandag betjenten en dom og dagbøder.

En ældre politimand fra Bornholm er i fare for at miste sit job, efter Retten på Bornholm mandag dømte ham for grov pligtforsømmelse og bevisforvanskning. Det skriver TV 2/Bornholm.

Betjenten blev fundet skyldig i at fifle med beviserne fra en af politiets fotofælder, så den egentlige lovovertræder slap for en bøde. Det skete i samarbejde med bilens ejer, som påtog sig skylden og sagde, at det var ham selv, som sad bag rattet. Den rigtige fører er aldrig blevet fundet.

Straffen lyder på 10 dagbøder á 250 kroner og betaling af halvdelen af sagens omkostninger.

Betjenten var også tiltalt for at have udøvet magtmisbrug, da han under dyrskuet i Almindinge i 2011 ifølge anklageskriftet skubbede en gæst i brystet, og da gæsten skubbede tilbage, sigtede betjenten ham for vold mod en tjenestemand. Ifølge tv2.dk fandt anklageren, Statsadvokaten for København, sigtelsen »uretmæssig«, men den ældre betjent blev frifundet i dette forhold.

Betjenten overvejer nu, om han skal anke dommen. Hvis han får lov til at blive i politiet, er han klar til at acceptere dagbøderne, fortæller hans advokat, Torben Koch.

- Han bliver ikke smidt ud. Det er min helt klare vurdering, og det er det, der er afgørende, siger advokaten til tv2.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.