Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Betinget fængsel til forstander i Præstø-sag

Lundby Efterskoles forstander, Truels Truelsen, idømmes 60 dages betinget fængsel i sagen om kæntringsulykken på Præstø Fjord. Skolen får 25 dagbøder af 10.000 kroner.

Lundby Efterskoles forstander, Truels Truelsen, viste ikke nok agtpågivenhed, da en dragebåd med 13 elever og to lærere kæntrede i Præstø Fjord 11. februar 2011.

Det vurderer Retten i Nykøbing Falster, som derfor har idømt forstanderen 60 dages betinget fængsel. Derudover har han fået frakendt retten til at undervise i maritime forhold i 60 dage.

Retten afviste dermed anklagerens ønske om at få dømt efterskolens forstander og skolen som juridisk person for uagtsomt manddrab, da kun læreren, der døde i ulykken, kan klandres for sin død.

Forstanderen er blevet kendt skyldig i uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af sikkerheden til søs. Retten så det som en skærpende omstændighed, at der var børn i båden under 18 år.

Retten besluttede desuden, at Lundby Efterskole i de næste tre år ikke må have nogen sejlaktiviteter, hvis Truels Truelsen forbliver rektor.

Efterskolen blev idømt 25 dagsbøder på 10.000 kroner.

Anklager Michael Boolsen mener, at dommen er »en meget kraftig reaktion« fra rettens side, og at dagbøderne er voldsomme i forhold til praksis.

Ulykken skete, da 13 elever og to lærere sejlede ud på Præstø Fjord i en dragebåd. På grund af dårligt vejr kæntrede de, da de forsøgte at vende om, og mens tre nåede ind til land og hentede hjælp, lå resten i vandet. Syv af eleverne blev erklæret klinisk døde, da de blev hentet op, men blev genoplivet. De lever i dag med varige mén, mens en mandlig lærer mistede livet i den kolde fjord.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.