Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Berømt kunstværk får sikkerhedsnet efter to dødsfald

To dødsfald i oktober og november på kunstværket Elia i Herning får nu konsekvenser for skulpturen. Den vil nu blive udstyret med et sikkerhedsnet.

ARKIVFOTO 2014 af Elia, skulptur af kunstneren Ingvar Cronhammar.. Kunstværket "Elia" bliver udstyret med et sikkerhedsnet. Det fortæller kunstneren bag efter to dødsfald. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2017)
ARKIVFOTO 2014 af Elia, skulptur af kunstneren Ingvar Cronhammar.. Kunstværket "Elia" bliver udstyret med et sikkerhedsnet. Det fortæller kunstneren bag efter to dødsfald. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2017)

Det skriver Herning Folkeblad lørdag.

- Det må simpelthen ikke ske igen. Og det forhindrer vi ved at sætte et net op. Der er taget mål, det er blevet bestilt, og det bliver monteret hurtigst muligt. Inde i mit hoved var der ingen tvivl om, at det var det eneste rigtige at gøre, fortæller kunstner Ingvar Cronhammar, der er manden bag skulpturen.

Til Herning Folkeblad fortæller han, at de to dødsfald har påvirket ham meget.

- Det vil aldrig helt forsvinde. Jeg er stadig glad for værket som sådan, men det er klart, at det ligger der. Enhver kan vel forstå, at det ikke bare glider hen over hovedet på én, siger Ingvar Cronhammar til Herning Folkeblad.

Det første dødsfald var et tragisk uheld, hvor en ung mand en nat sprang over rækværket øverst, fordi han troede, at der var noget på den anden side. Det andet dødsfald var et selvmord. Elia er 32 meter høj og har i sin midte et fald på cirka 15 meter ned til bunden af skulpturen, der er omkranset af et højt rækværk.

Det kommende sikkerhedsnet bliver spændt ud halvvejs nede i skulpturen og skal hindre, at andre forsøger noget lignende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.