Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Berlingske priser lun isforsker

Professor og isforsker Dorthe Dahl-Jensen får Den Berlingske Fonds Hæderspris for sin nuancerede, seriøse og letforståelige formidling af klimavidenskaben.

- Dorthe Dahl-Jensens formidling er nuanceret, seriøs, letforståelig og præget af dyb indsigt og engagement, lyder den begrundelsen for pristildelingen til isforskeren (tv).
- Dorthe Dahl-Jensens formidling er nuanceret, seriøs, letforståelig og præget af dyb indsigt og engagement, lyder den begrundelsen for pristildelingen til isforskeren (tv).

- Jeg er dybt beæret over, at I har udvalgt mig til at modtage Hædersprisen. Jeg vil gerne dele æren med hele Center for Is og Klima forskningsgruppen, for det er i fællesskab, vi har opnået de store og betydningsfulde resultater.

Sådan sagde professor og isforsker Dorthe Dahl-Jensen, da hun mandag eftermiddag modtog Den Berlingske Fonds Hæderspris på 100.000 kr.

Forinden havde Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Lisbeth Knudsen, begrundet pristildelingen med følgende ord:

- Dorthe Dahl-Jensens formidling er nuanceret, seriøs, letforståelig og præget af dyb indsigt og engagement.

Og chefredaktøren tilføjede, at »hendes forskning i fortidens klima har givet os et enestående indblik, som vi kan bruge til at forstå nutidens klimatiske udfordringer og risici. Hun har engageret sig levende i formidlingen af forskningens resultater og i at engagere unge nye forskningstalenter i netop dette område.«

Den 54-årige forsker, der har mere end 30 års erfaring fra Grønlands indlandsis, har ikke tænkt sig at stikke prisbeløbet i egen lomme.

Pengene vil hun i stedet investere i en ganske særlig og meget pædagogisk globus til sit institut - en kuglerund elektronisk skærm, der f.eks. kan indstilles til at vise klodens vejrprognoser, Jordens havtemperaturer eller de globale middeltemperaturer gennem de seneste årtier.

Den Berlingske Fonds Hæderspris uddeles hvert år i forbindelse med Berlingskes fødselsdag, og den tildeles en dansker, der inden for politik, erhverv, kultur eller samfund har haft en særlig betydning eller har ydet en særlig indsats.

Foruden checken får prismodtageren et kunstværk af kunstneren Astrid Søe, og det forestiller, som Lisbeth Knudsen sagde, naturligvis en avislæser.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.