Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Berlingske nomineret til Cavlingprisen 2016

Berlingskes artikler om Kvælstofsagen er blandt de nominerede til dansk journalistiks fornemmeste pris

Lars Nørgaard Pedersen, Michael Lund og Chris Kjær Jessen fra Berlingskes gravegruppe.
Lars Nørgaard Pedersen, Michael Lund og Chris Kjær Jessen fra Berlingskes gravegruppe.

For andet år i træk er Berlingske nomineret til dansk journalistiks mest prestigefyldte pris, Cavlingprisen, for avisens undersøgende journalistik.

Det sker for en række artikler om den såkaldte kvælstofsag, der beskrev forløbet bag regeringens landbrugspakke.

Artiklerne påviste, hvordan regeringen ikke havde orienteret Folketingets partier korrekt under forhandlingerne af landbrugspakken. Sagen førte bl.a. til, at daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) måtte træde tilbage.

Senere afslørede Berlingske også, at regeringens øverste top under hele forløbet havde haft kendskab til en stribe problemer ved landbrugspakken, herunder regnemetoderne. Men de kraftige advarsler var barberet væk, da lovgiverne blev orienteret. Dette fik et bredt flertal i Folketinget til at udtale kraftig kritik af regeringen.

Nogle af de væsentligste historier i Berlingskes serie kan læses her:

Topforskere advarer om forkerte tal bag lovpakke

»Man kørte bare videre med bind for øjnene«

Regeringens top var advaret om beregninger bag landbrugspakken

Dette måtte vi ikke se: Ministerier mørklagde vitale oplysninger i skandalesag

Journalisterne bag serien er Chris Kjær Jessen, Lars Nørgaard Pedersen og Michael Lund, alle fra Berlingskes gravegruppe for undersøgende journalistik. Sidste år var medlemmer af samme gruppe også nomineret til Cavlingprisen for en række artikler om den såkaldte Eritrea-sag.

»Vi er så glade og stolte. Det er et kollegialt skulderklap, som betyder meget for gravegruppen.  Sagen viser også vigtigheden af undersøgende journalistik,« siger Lars Nørgaard Pedersen, chef for Berlingskes gravegruppe.

Foruden Berlingske er dagbladet Information nomineret for artikelserien ”Vidnesbyrd” om voldtægt af danske kvinder, samt Dokumentarkompagniet/TV2 for den afslørende tv-dokumentar ”Moskeerne Bag Sløret.”

Udvælgelsen af de tre nominerede skete blandt 46 forskellige journalistiske projekter, og vinderen af årets Cavlingpris afsløres den 6. januar kl. 15.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.