Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Berlingske i Paris: Frankrig står sammen efter terrormassakre

Ifølge Berlingskes mand i Paris stimler folk til dagens fredsdemonstration sammen under parolen »Je suis Charlie«.

Mennesker på gaden i Paris.
Mennesker på gaden i Paris.

Stille og roligt og i en god stemning har hundredtusindvis af mennesker i dag bevæget sig igennem Paris' gader i forbindelse med den store fredsmarch.

Det fortæller Berlingskes mand på stedet, Martin Tønner, der har deltaget i marchen sammen med så mange som 1,5 millioner andre mennesker.

I menneskemængden var også utallige statsledere og overhoveder. Bl.a. statsminister Helle Thorning-Schmidt (A).

Marchen er stadig i gang, og undervejs har Martin Tønner ikke oplevet det, der bare ligner optræk til ballade.

»Der var måske ikke ligefrem en feststemning, men folk var ikke knugede eller hang med hovederne. De råbte »liberte, liberte« og »Charlie, Liberté«, og der var masser af slagord,« fortæller han:

»Der var det tyrkiske flag ved siden af det kurdiske og det kurdiske ved siden af det israelske.«

Han fortæller, at det hele har været præget af slagordet »Je suis Charlie«, som ifølge ham har været »ikonet for det hele«.

Martin Tønner har ikke set eksempler på anti-muslimske reaktioner i dagens løb.

»Der har helt klart været en positiv stemning. Enkelte steder kom folk op at diskutere, og ja, der blev råbt højt, men det lod til at være demokratiske samtaler,« som han udtrykker det:

»Jeg har ikke oplevet noget, der bare minder om noget anti-islamisk. Til gengæld har alle folk, jeg har snakket med, understreget, hvor vigtig det er ikke at blande tingene sammen. Det har handlet om tolerance.«

Til gengæld har flere undret sig over, hvorfor Marine Le Pen og hendes Front National ikke var til stede i Paris. Hun har i stedet markeret dagen i en demonstration i en sydfransk by.

Helle Thorning-Schmidt fortalte, at hun var taget til Paris for på vegne af Danmark at »vise sorg og medfølelse med dem, der ikke er her mere, og de efterladte«.

»Men selvfølgelig også for at sige til det franske folk, at de ikke skal være alene i forsvaret for ytringsfriheden,« tilføjede hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.