Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Beredskabsstyrelsen klar med flyvefærdig droneplan

Flyvende droner skal hjælpe ved oversvømmelser, naturbrande og missioner i Arktis. Beredskabsstyrelsen er klar med en strategi for indkøb og brug af droner.

Flyvende robot-droner skal være en del af det hold, der rykker ud ved katastrofer og større ulykker, meddeler Beredskabsstyrelsen. En strategi for både indkøb og brug af droner ligger nemlig klar.

Beredskabsstyrelsen har gennem længere tid fulgt udviklingen på området og er nu klar med en strategi for dronerne, der efter planen skal sættes ind ved større hændelser i landet såvel som på internationale missioner.

»Droner er et meget effektivt hjælpesystem. De kan bruges til at kortlægge, inden en hændelse indtræffer, men også under en indsats, hvor man kan se, hvordan eksempelvis en brand udvikler sig. Derudover kan man også bruge dem til læring efter en hændelse,« siger sektionschef i Beredskabsstyrelsens nationale beredskab, Brian M. Wesselhoff.

Ifølge sektionschefen vil styrelsen investere i to slags droner.

»Den ene drone ligner en helikopter og bruges til overvågning og eftersøgninger. Den anden minder mere om et fly og kan bruges til at kortlægge et nyt skadesområde, hvor man eksempelvis kan se området både før og efter en ulykke,« forklarer Brian M. Wesselhoff.

Hver drone koster omkring 300.000 kroner inklusiv de systemer, der ligger bag. Styrelsen forventer, at dronerne er klar til at blive taget i brug til efteråret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.