Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bargæster frygtede at blive skudt

For gæsterne på Café Viking var det en rystende oplevelse, da vinduerne blev knust med brosten, fordi caféen havde nægtet at lade sig afpresse af en lokal bande.

Jane Pedersen fra Café Viking på Nørrebro.
Jane Pedersen fra Café Viking på Nørrebro.

Lidt over midnat tirsdag i sidste uge lød der pludselig høje brag på Café Viking på Nørrebro i København.

Ukendte gerningsmænd havde kastet brosten gennem flere af caféens vinduer, angiveligt fordi værtshusets indehaver, Jane Pedersen, dagen foringen havde nægtet at betale beskyttelsespenge til en lokal bande.

For både gæster og personale var det en rystende oplevelse, fortæller en af gæsterne, der sammen med nogle venner var til stede på Café Viking, da vinduerne blev knust.

- Det første jeg tænkte var, at der var en, der havde tabt en stor øl på gulvet, men da der lige bagefter lød flere høje brag, troede jeg, at der blev skudt mod os, siger Frederik, som ikke ønsker sit efternavn bragt.

Sammen med sine venner kastede Frederik sig ned på gulvet, der flere steder var fyldt med glasskår fra de knuste vinduer.

Café Vikings stod på det tidspunkt åben, og Frederik kravlede derfor hen over gulvet for at smække den i, så gerningsmændene ikke skulle komme ind på værtshuset.

Se støtteside på Facebook, der hastigt stiger i antal fans. Kl. 21:08 var der 3.716 fans.

- Inden jeg får døren smækket i, ser jeg tre hætteklædte mænd gå derfra i hastigt tempo. De så sig ikke tilbage, fortæller Frederik.

Flere af gæsterne var efterfølgende dybt rystede, mens nogle drenge dog lavede sjov med, at deres normale stambord var dækket med glasskår. Et par gav den chokerede servitrice et kram, mens andre ringede efter politiet.

- Jeg er glad for, at vi sad ved et af de borde, hvor vinduerne ikke blev smadret. I princippet kunne en af mine venner havde fået en brosten i hovedet, siger Frederik.

Han understreger, at episoden ikke vil få ham til at droppe Café Viking, hvis han fremover skal have en øl med vennerne. Tværtimod.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.