Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Barfoed får kold skulder af Venstre

Venstre har ikke meget sympati for de Konservatives ønske om en stor økonomisk aftale om nulvækst, der indeholder nedskæringer i velfærden for at finansiere stigende udgifter til ældre.

En borgerlig trio, der lige nu langt fra er enige om den økonomiske politik: Venstres Ellen Trane Nørby og Lars Løkke Rasmussen med de Konservatives Lars Barfoed i baggrunden.
En borgerlig trio, der lige nu langt fra er enige om den økonomiske politik: Venstres Ellen Trane Nørby og Lars Løkke Rasmussen med de Konservatives Lars Barfoed i baggrunden.

Den konservative leder Lars Barfoed bliver helt afvist af sin tidligere regeringspartner i sit syn på den økonomiske politik. Venstre vil hverken være med til Barfoeds planer om en stor borgerlig økonomisk aftale før næste valg eller komme med den erkendelse, at nulvækst vil medføre nedskæringer i velfærden, som Barfoed efterlyser i dagens Berlingske.

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby (V) mener, at man kan finansiere øgede udgifter til sundhed og ældreomsorg ved hjælp af effektiviseringer, og der er ikke behov for en stor borgerlig aftale om økonomi før valget, mener hun.

- Hvis Barfoed allerede nu vil bruge kræfterne på at skrive et regeringsprogram, så vil jeg bare sige, at vi hellere vil forholde os til den regering, vi har, siger Ellen Trane Nørby.

Hvorfor vil I ikke være med til at lave sådan en aftale, så man kan se, hvad der vil ske, hvis blå blok vinder magten efter næste valg?

- Jamen, jeg tror ikke, at danskerne er i tvivl om, at vi ønsker et alternativ til den nuværende regering, hvor vi mener, at skatter og afgifter skal ned, og man skal kigge på hver en krone, man bruger i det offentlige, så man sørger for, at de bliver brugt mest fornuftigt, og man får mest muligt velfærd for pengene. Alt den snak om, hvad der skal stå i et regeringsprogram er utidig snak, siger hun.

Liberal Alliance har ligesom de Konservative efterlyst en borgerlig aftale om økonomi, men støtter ellers Venstre i, at effektiviseringer i det offentlige kan finansiere øgede udgifter på ældreområdet, hvis der skal være nulvækst i det offentlige forbrug frem mod 2020.

- Det kan godt lade sig gøre at have det merforbrug på ældreområdet, uden at det mærkes som en beskæring nogen steder. Der er masser af overflødigt fedt i kommunerne, som borgerne i dag ikke mærker, men som der bliver brugt penge på. For eksempel har receptionister ansat i det offentlige, så vidt jeg husker, tæt på dobbelt så mange sygedage, som receptionister, der er ansat i det private. Hvis man kan komme det til livs, kan man gøre tingene billigere uden, at borgerne får et dårligere produkt, siger finansordfører Ole Birk Olesen (LA).

Socialdemokraterne opfordrer Venstres leder Lars Løkke Rasmussen til at erkende, at nulvækst vil medføre nedskæringer i velfærden.

- Det er en befriende ærlighed, som Lars Barfoed kommer med. Det punkterer fuldstændig Venstres spin omkring Lars Løkkes nulvækst. Det her må lægge et yderligere pres på ham, når hans tidligere regeringspartner melder så ærligt ud omkring konsekvenserne af den politik, som de er enige om at føre, siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.