Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bankchefer får bøde for stort engagement med spekulant

To tidligere direktører i Eik Bank får ikke noget ud af at anke dom fra Københavns Byret.

Arkivfoto. To tidligere direktører i Eik Bank får ikke noget ud af at anke dom fra Københavns Byret.
Arkivfoto. To tidligere direktører i Eik Bank får ikke noget ud af at anke dom fra Københavns Byret.

To tidligere direktører i den krakkede Eik Bank er tirsdag idømt bøder af Østre Landsret.

Direktørerne skal hver betale 30.000 kroner. De var ansvarlige for, at Eik Banks engagement med en spekulants selskab blev alt for stort i forhold til lovens ord.

Et enkelt engagement må højst udgøre 25 procent af en banks basiskapital, fremgår det af loven, men Eik Banks forpligtelse i forhold til Vagn William Andersens selskab Sydporten Aps. røg op over grænsen.

Anklagen fra Bagmandspolitiet har bygget på en påstand om, at Eik Bank kom til at indestå som kautionist og selvskyldner for BRF Kredits lån på 283 millioner kroner til Sydporten.

De to dømte er Brian Toft og Jesper Clausen. De havde anket byrettens dom for at blive frifundet.

»Vi undrer os over, at man har valgt at køre sagen. Det er jo en ærekrænkende beskyldning mod vores klienter, og de har behov for at rense sig,« har den enes forsvarer, advokat Michael Amstrup, udtalt.

Landsrettens dom er en stadfæstelse af en afgørelse fra Københavns Byret i maj 2015.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.