Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Banedanmark: Strejker påvirker ikke driften

Julens første store rejsedag forløber foreløbig fint, oplyser Banedanmark, der har hentet erstatninger ind for det strejkende personale.

Selv om en del af fejlretningspersonalet i Banedanmark har nedlagt arbejdet fredag morgen, glider trafikken som den skal.

I en pressemeddelelse bekræfter Banedanmark, at der er opstået en strejke blandt medarbejdere, der blandt andet retter fejl på signalsystemet, men deres opgaver varetages nu af andet personale.

For Banedanmark og DSB er arbejdsnedlæggelsen ubelejlig, da fredag er udnævnt til »præcisionsdag«, men foreløbig har strejken altså ikke haft betydning for driften.

- Vi har alle kræfter sat ind på at sikre en god juletrafik, og her til morgen er togene blandt andet kommet flot ud af Hovedbanegården på vores præcisionsdag. Mange er afgået på sekundet, siger administrerende direktør Jesper Hnasen fra Banedanmark.

- Vi har folk, der kan træde til ved fejlretning, og vi arbejder hårdt for, at passagererne bliver påvirket mindst muligt af denne overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, fastslår han.

De eneste problemer, som Banedanmark hidtil har registreret fredag, er på S-banen, hvor teknisk personale er i gang med at rette fejlene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.