Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Banedanmark om S-togs-kaos: I må hjælpe hinanden lidt

Næsten alle S-tog holder tirsdag eftermiddag stille som følge af tekniske problemer. Det oplyser Banedanmark og DSB. Det er kun Ringbanen, der ikke er ramt af den tekniske fejl, der har ramt en tredjedel af S-togene.

- Her i løbet af formiddagen har vi fået beskadiget en tredjedel af alle S-toge, der er ude at køre. Deres strømaftagere er beskadigede, og det betyder altså, de ikke kan køre, fordi de ikke kan få tilført strøm, siger Claus Christiansen, der er sektionschef hos Banedanmark.

Alle S-tog undtagen linje F er aflyst, og Banedanmark er i gang med at lokalisere fejlen.

Banedanmark oplyser 13.30, at fejlen forhåbentligt er fundet i løbet af en times tid, men det betyder ikke, at S-togene kommer til at køre normalt igen.

- Vi håber at få opdaget fejlen inden længe, så vi kan komme til at køre med reduceret drift i myldretiden. En tredjedel af togene er som sagt beskadigede, så det er svært at sige, hvornår vi kommer til genoptage fuld drift, siger Claus Christiansen og beklager de problemer, passagererne har lige nu:

- Det er til gene for rigtig mange passagerer, og det beklager vi meget. Vi har sat busser ind, og det er desværre ikke nok, så det ville være godt, hvis folk kunne hjælpe hinanden lidt.

Mellem Valby og Hellerup henviser DSB passagerer til regional- og Øresundstog, og så er der sat busser ind på en lang række strækninger.

Det gælder København H-Køge, Valby-Høje Taastrup, Valby-Frederikssund, Svanemøllen-Farum, Hellerup-Hillerød og Hellerup-Klampenborg.

- Antallet af busser er begrænset, så der kan opstå pladsmangel og lang ventetid, skriver DSB.

Claus Christiansen henviser desuden til DSB's hjemmeside, der skulle være opdateret med information om de busser, der er sat ind i stedet for togene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis