Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bandemedlemmer presser parkeringsvagter ud af Nørrebro

Det er utrygt at arbejde som parkeringsvagt på Nørrebro, fordi bandemedlemmer udgør en daglig trussel. Det får nu Københavns Kommune til at indstille parkeringskontrollen i visse områder af bydelen.

Parkeringsvagt på arbejde.
Parkeringsvagt på arbejde.

Det er velkendt, at parkeringsvagter ikke altid er lige imødesete blandt borgerne, hvilket nok skyldes, at deres arbejde kan koste dig dyrt – når du altså ikke overholder gældende regler.

Og det er surt, når der pludselig hænger noget i forruden og virrer i vinden. Men hvor de fleste nok ender med at rette vreden indad, lader andre frustrationerne komme så meget til udtryk, at det gør arbejdet utryg for parkeringsvagterne, der såvel frygter for deres sikkerhed.

På Nørrebro er det nu så slemt, at Københavns Kommune har valgt at indstille parkeringskontrollen i visse områder, der er særlig præget af bandekonflikten. Det er ikke tilfredsstillende, men nødvendigt, mener centerchef Jes Øksnebjerg.

»Nu er vi i en situation, hvor vi har en bandekonflikt. Og derfor har vi valgt at trække os fra nogle områder på Nørrebro, fordi vi jo godt ved, at det ikke er alle, der synes lige godt om parkeringsvagter,« siger han.

Han ærgrer sig over, at bandemedlemmerne får lov at diktere arbejdet, men af hensyn til medarbejdernes sikkerhed, føler han sig nødsaget til at træde varsomt i de belastede områder.

»Vi har kontakt med politiet om det her. Og jeg ved, at de er meget til stede i området, og udfører det arbejde, vi normalt udfører, så ulovligt parkerede biler ikke er til gene for trafikken. For det er klart, at jeg ikke synes, mine medarbejdere kan være tjent med at risikere at få en flaske i hovedet, når de går på arbejde,« siger han.

Han understreger, at det ikke er holdbart i længden, og at Københavns Kommunes parkeringsvagter skal have mulighed for igen at udføre deres arbejde. Men på nuværende tidspunkt er det uklart, hvornår arbejdet igen kan vende tilbage til normalen.

»Det er klart, at på den lange bane, skal vi have mulighed for at være overalt i København. Det er der hverken bandemedlemmer eller andre, der skal forhindre. Men lige nu, der må vi lige afvente situationen,« siger han.

Det er ikke første gang, Københavns Kommune må trække deres parkeringsvagter ud af visse områder og dermed indstille kontrollen for en periode. Tidligere har det været nødvendigt blandt andet i forbindelse med markeringen af 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Nørrebro.

»Der er ikke noget nyt i, at vi engang imellem trækker vores medarbejdere ud af visse områder. Hvis vi vurderer, at der er en situation, hvor vores arbejde ikke kan udføres forsvarligt, så trækker vi os af hensyn til vores medarbejdere og for ikke at optrappe en konflikt,« siger han.

Det er De Konservatives Jakob Næsager bestemt ikke tilfreds med, selvom han forståelse for parkeringsvagternes situation.

»Det er horribelt. Det viser jo bare, at det ikke er myndighederne, der sætter dagsordenen i Danmark, men at det er ballademagere og voldsmænd, ligesom at det er banderne, der åbenbart bestemmer på Nørrebro. Det er en skandale, at de ikke tør udføre deres arbejde. Jeg forstår dem godt, og det er statens opgave at sørge for, at folk kan passe deres arbejde og leve deres liv,« siger han.

Hvad skal vi gøre ved problemet, så parkeringsvagterne kan vende tilbage til arbejdet?

»Jeg har en kraftig forventning til regeringen om, at de hurtigst muligt får genoprettet lov og orden i vores hovedstad, så kommunale embedsmænd kan passe deres arbejde. Der skal flere betjente på gaden, og de må foretage langt flere kropsvisiteringer og ransagninger, så vi får stresset de her bandemedlemmer. Deres magt skal brydes,« siger han.

Chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Skov, oplyser, at de er massivt til stede på Nørrebro, hvor de er klar til at hjælpe, hvor de kan. Han fortæller til Ritzau, at han ikke har hørt om chikane af parkeringsvagter på Nørrebro, men afviser ikke at problemet kan eksistere.

- Det er ærgerligt, når man tænker på hvor meget politi, der er derude, siger han til Ritzau.

- Situationen på Nørrebro er, at der er indsats mange betjente i hele døgnet. Der er rigtig meget politi til stede, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.