Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bandeleders psykologundersøgelse skræmmer erfaren anklager

En anklager mener, at 51-årige Danny Abdalla er så farlig, at han skal idømmes forvaring.

Arkivfoto: En anklager mener, at 51-årige Danny Abdalla er så farlig, at han skal idømmes forvaring.
Arkivfoto: En anklager mener, at 51-årige Danny Abdalla er så farlig, at han skal idømmes forvaring.

Gennemlæsningen af den 51-årige bandeleder Danny Abdallas psykologundersøgelse og mentalerklæring er voldsom læsning, og der kan ikke være tvivl om, at manden skal idømmes forvaring.

Det mener specialanklager Lise Hebsgaard.

»Jeg har været anklager i mange år, og jeg har aldrig set så skræmmende en psykologundersøgelse.«

»Hvis den tiltalte idømmes en tidsbestemt straf, vil han ikke tage ved lære. Han vil være mindst lige så farlig, når han bliver løsladt,« siger hun ved Retten i Holstebro under sin procedure.

Her sidder lederen af den jyske bande Den Internationale Klub tiltalt for blandt andet voldtægt, skyderier og afpresning.

Abdalla skal ifølge blandt andet anklageskriftet have grebet fat om ekskærestens hals og fastholdt hendes arme og ben for at tiltvinge sig sex med hende, mens hun grædende skubbede imod.

En lignende voldtægt skal være gået ud over ekskærestens veninde.

Han er desuden også tiltalt for et narkoforhold, afpresning og våbenbesiddelse.

Undervejs i sagen har Abdalla flere gange råbt op og skabt sig. Han har hævdet, at anklagerne var et stort komplot mod ham, som hans ekskærester sammen med politiet havde planlagt.

»Når han råber og skriger op om, at han er blevet krænket, og at det er falske anklager, er det intet mindre end spil for galleriet,« siger Lise Hebsgaard.

Mandag er der mere ro på. Han smiler dog stadig sarkastisk og ryster på hovedet, mens Lise Hebsgaard læser den lange liste med anklagepunkter op.

Forvaring er en tidsubestemt sanktion, der kan komme på tale, når gerningsmanden vurderes at være særlig farlig for sine omgivelser.

Der har i alt været afsat 15 retsdage til sagen.

Dommen ventes at blive afsagt i næste uge.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.