Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bagmandspolitiet skal nu se på sag om kvotekonger

Nordjyllands Politi overgiver efterforskning til specialister. Styrelsen skal have anmeldt flere fiskere.

Sagen førte i august sidste år til, at Esben Lunde Larsen (V) mistede ministeransvaret for fiskeriområdet, som i stedet blev overtaget af ministerkollegaen Karen Ellemann (V).
Sagen førte i august sidste år til, at Esben Lunde Larsen (V) mistede ministeransvaret for fiskeriområdet, som i stedet blev overtaget af ministerkollegaen Karen Ellemann (V).

Bagmandspolitiet overtager nu en undersøgelse mod flere af de fiskere, som er blevet kaldt kvotekonger.

Hidtil har Nordjyllands Politi stået for efterforskningen, som skyldes en anmeldelse fra Fiskeristyrelsen. Men opgaven er altså nu overdraget til specialisterne hos Bagmandspolitiet.

»Når det handler om muligt urent trav i erhvervslivet af en karakter som denne, er det helt sædvanligt, at det er os, der behandler sagen,« siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra Bagmandspolitiet i en udtalelse.

Han ønsker ikke at komme med uddybende oplysninger om sagen.

Oprindeligt kom anmeldelsen til politiet i sommer, og i december blev der indgivet en ny anmeldelse.

Tidligere har det været fremme, at mistanken drejer sig om stråmandsvirksomhed, overtrædelser af fiskeriloven og om dokumentfalsk.

I august fik Ritzau oplysninger om, at fem personer skulle være anmeldt. Men for nylig afviste specialanklager David Hvelplund fra Nordjyllands Politi at udtale sig om antallet af mistænkte.

Politiet fik den oprindelige anmeldelse 20. juni sidste år, og en uddybende anmeldelse modtog politiet i december.

Rigsrevisionen kritiserede i august Miljø- og Fødevareministeriets kontrol med kvoter og fiskefartøjer. Ifølge beretningen var forvaltningen af fiskekvoterne meget kritisabel. Desuden så Rigsrevisionen tegn på stråmandsvirksomhed.

16 store fiskere ejer 66 procent af kvoterne for sild, makrel og industrifisk, mens ti fiskere ejer 47 procent af kvoterne for torsk, rødspætte og jomfruhummer, påviste Rigsrevisionen.

Flere politikere på Christiansborg har været stærkt kritiske over for koncentrationen. Sagen førte i august sidste år til, at Esben Lunde Larsen (V) mistede ministeransvaret for fiskeriområdet, som i stedet blev overtaget af ministerkollegaen Karen Ellemann (V).

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.