Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bagmandspolitiet beskyldes for læk i bestikkelsessag

Ateas rival 3A-it har klaget over Bagmandspolitiet for at lække oplysninger under bestikkelsessag.

-Arkiv- SE RITZAU Bagmandspolitiet beskyldes for læk i bestikkelsessag Ateas rival 3A-it har klaget over Bagmandspolitiet for at lække oplysninger under bestikkelsessag - - Chefen for Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)
-Arkiv- SE RITZAU Bagmandspolitiet beskyldes for læk i bestikkelsessag Ateas rival 3A-it har klaget over Bagmandspolitiet for at lække oplysninger under bestikkelsessag - - Chefen for Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)

Bagmandspolitiet bliver beskyldt for at tilgodese it-selskabet Atea i en omfattende sag om bestikkelse.

Det er rivalen 3A-it og en chef i selskabet, som har sendt en klage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), skriver Børsen.

Kritikken drejer sig om den del af bestikkelsessagen, hvor Atea har politianmeldt 3A-it for at stjæle fortrolige oplysninger.

Bagmandspolitiet beskyldes nu for blandt andet at have lækket oplysninger til Atea om, at en ransagning af 3A-it og en ledende ansat ville finde sted i december 2015.

Det skulle ifølge 3A-it have givet Atea mulighed for at planlægge et pressemøde, som blev holdt kort før ransagningerne.

Her fortalte Atea-topchef Steinar Sønsteby, at selskabet havde anmeldt 3A-it for at stjæle og misbruge forretningshemmeligheder fra Atea.

Ateas pr-rådgiver, Finn Morsing, skriver til Børsen, at selskabet i november 2015 politianmeldte rivalen, men at Atea blev bedt om at vente med en udmelding.

Hos DUP bekræfter efterforskningschef Niels Raasted, at sagen lige nu efterforskes, men han ønsker ikke at sige mere.

Ifølge Børsen har DUP blandt andet efterspurgt et internt notat om forholdet mellem Morten Niels Jakobsen, øverste chef i Bagmandspolitiet, og Ateas advokat, Claude Winther Nielsen.

De to har gået på samme årgang på Aarhus Universitet.

Atea-advokat Claude Winther Nielsen afviser over for Børsen, at der skulle være tale om et venskab mellem dem.

Bagmandspolitiets chef, Morten Niels Jakobsen, oplyser via sin presseafdeling, at han ikke har nogen kommentarer.

Den omfattende bestikkelsessag begyndte i juni 2015.

Her blev en række personer med tilknytning til Atea og it-firmaet 3A-it samt flere offentligt ansatte, herunder en ansat i Rigspolitiet, anholdt og sigtet for bestikkelse og underslæb.

Siden er sagen vokset i størrelse, og den består af flere komplekser, hvoraf ikke alle er afgjort i rette endnu.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.