Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bagmandspolitiet advarer om nyt fupnummer: Danske virksomheder franarret millionbeløb

Bagmandspolitiet advarer mod såkaldt CEO Fraud, efter at to virksomheder er franarret 140 millioner kroner.

ARKIV
ARKIV

En international topchef, ringer til regnskabsmedarbejderne i den danske afdeling og beder dem overføre millioner til opkøb af en virksomhed. Handlen er fortrolig, og pengene skal overføres hurtigt.

På den måde er to danske virksomheder blevet franarret millioner af falske topchefer, skriver Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) i en pressemeddelelse, hvor der advares mod såkaldt CEO Fraud.

- De stresser regnskabsmedarbejderen med korte deadlines, og de gør meget ud af at skærme svindlen ved at sige, at det er meget fortroligt, og at ingen må kende til opkøbet, skriver fungerende politiinspektør Thomas Anderskov Riis.

De to virksomheder, der er danske afdelinger af internationale virksomheder, er blevet franarret henholdsvis 40 og 100 millioner kroner. I sidste uge fik politiet endnu en sag med tråde til en dansk virksomhed.

- CEO Fraud er et kæmpe problem internationalt, og derfor advarer vi nu danske virksomheder. For svindlerne vil sikkert forsøge sig hos andre danske virksomheder, skriver Thomas Anderskov Riis.

Politiet anbefaler, at virksomheder tjekker anmodninger om pengeoverførsler for fejl som stavefejl i virksomhedsnavn og adresser.

De kriminelle er ofte lige begyndt med deres svindelnummer, og en søgning på nettet kan afsløre, at der er ugler i mosen. Hvis pengene er blevet sendt af sted, er det muligt at tilbagekalde dem.

- Det har man haft held med i den ene sag. Men virksomheden skal handle meget hurtigt, for svindlerne skynder sig at videreføre pengene til andre konti, og så bliver det vanskeligt at spore dem, skriver Thomas Anderskov Riis.

Internationalt er CEO Fraud et stort problem. I Frankrig er virksomhedernes samlede tab i 700 sager opgjort til næsten 3,7 milliarder kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.