Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Rigshospitalets direktion fik betalt udgifter uden dokumentation

Rigshospitalets direktion har ifølge Jyllands-Posten ofte fået betalt udgifter til mad og vin uden dokumentation for formålet. Direktionen afviser at have brudt reglerne.

Arkivfoto: Morten Germund
Arkivfoto: Morten Germund

Rigshospitalets direktion har flere gange købt mad, vin og gaver uden at oplyse, hvad formålet var eller hvem, der skulle have gaverne. Det skriver Jyllands-Postens efter gennemgang af direktionens udgiftsbilag vedrørende repræsentation, fortæring og gaver betalt med skattekroner siden 2010.

Avisen skriver, at der blandt et stort antal regninger uden angivelse af formål er en på 45.150 kroner fra First Hotel i Vedbæk i oktober 2013, en på 4.100 kroner fra Copenhagen Admiral Hotel for overnatning i fire dage for en ukendt person i en ukendt anledning og talrige regninger fra den tre mand store direktions faste leverandør af vådt og tørt, Hotel Vinlager og Go’ Appetit i Snekkersten.

Det fremgår ifølge Jyllands-Posten af Rigshospitalets egne retningslinjer fra 2007, at der skal oplyses om formål og deltagere ved for eksempel et restaurationsbesøg.

Rigshospitalets direktion afviser at have brudt reglerne og henviser til, at dokumentationen for afholdte udgifter ifølge retningslinjerne ikke behøver at være til stede i hospitalets centrale bogholderi, før regningerne betales.

Det er godt nok, hvis oplysningerne om formål og deltagere findes lokalt på hospitalet, og det gør de, nemlig i direktionssekretariatet, skriver Rigshospitalets direktions i en mail til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.