Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Danske mobiltelefoner kan spores

Mange danskere kan ifølge avisen Information spores via deres mobiltelefon, hvis man blot kender deres telefonnummer.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Det kan på ganske kort tid og uden større vanskeligheder lade sig gøre at spore en mobiltelefons placering i Danmark, hvis man kender telefonens nummer. Det viser forsøg, som en førende ekspert på området har foretaget for avisen Information.

Problemet skyldes en brist i sikkerheden hos mindst to teleudbydere i Danmark og betyder, at private firmaer og fremmede efterretningstjenester vil kunne overvåge ejerne af mobiltelefonerne.

Det er den tyske IT-ekspert Karsten Nohl, der har udstillet sikkerhedsproblemet ved at lokalisere, hvor en mobiltelefon i København befandt sig med få hundrede meters præcision - udelukkende ud fra mobilens telefonnummer, selv om testen blev udført fra Tyskland.

Karsten Nohl, som er forskningschef hos IT-sikkerhedsfirmaet SRLabs, vurderer, at størstedelen af mobilkunderne hos TDC vil kunne spores på samme måde. Det samme gør sig gældende for teleselskabets 3s kunder i Danmark, som dog ifølge avisen i mindre grad er sårbare over for en lignende type sporing.

I en mail til Information erkender TDC problemet og fortæller, at man arbejde på to konkrete løsninger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.