Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Studerende klager: Det gør ondt at gå til skriftlig eksamen

Ifølge studerende i statskundskab i Aarhus gør det ondt, og det går ud over fagligheden, at skriftlig eksamen i økonomi er med gammeldags pen og gennemslagspapir.

Det gør ondt i hånd og håndled at gå til skriftlig eksamen med pen og papir, lyder det fra universitetsstuderende.
Det gør ondt i hånd og håndled at gå til skriftlig eksamen med pen og papir, lyder det fra universitetsstuderende.

Det gør ondt at gå til skriftlig eksamen på universitetet.

Bare spørg de statskundskabstuderende på Aarhus Universitet (AU). De har netop været til skriftlig eksamen i økonomi og kan berette om skrivekrampe, værkende fingre og ømme håndled, fordi skriftlig eksamen i mikro- og makroøkonomi på statskundskab i Aarhus stadig bliver afviklet med pen og gennemslagspapir i fire lag.

De studerede klager deres nød i universitetsavisen Omnibus, og over for Berlingske undrer fjerdeårsstuderende Rasmus Gustafsson sig over, at det til trods for moderne teknologi er nødvendigt at gå til skriftlig eksamen som i gamle dage. Som han siger, så er unge af i dag »ikke vant til at skrive i hånden«, og dermed bliver deres »faglige kompetencer ikke udnyttet«.

»Sidder man med en computer, kan man bare slette det, og lave det om, hvis man finder ud af, at man er ved at lave noget forkert. Man kan prøve sig frem med forskellige løsningsmodeller. Det kan man ikke på papir. Der er man nødt til at smide det ud og starte helt forfra,« siger Rasmus Gustafsson:

»Der går rigtig meget tid med at skrive, og så er der altså mindre tid til at tænke sig om og løse opgaverne.«

De økonomiske eksamener med linealer, ligninger, modeller og grafer varer tre timer.

En anden studerende, Matthias Wagner, kan over for Omnibus også berette om ømme hænder og håndled til den afsluttende eksamen på tredje semester i makroøkonomi.

»Når jeg så rundt i lokalet under eksamen, var der flere, som sad og rystede hånden pga. kramper. Jeg skrev selv 21 sider i hånden på de tre timer og fik både krampe i hånden og et mærke ind i fingeren af at holde på kuglepennen så længe,« siger han.

På Københavns Universitet (KU) bruger de i stedet såkaldt digitalt papir og pen til skiftlige eksamener i bl.a. økonomi på statskundskab. I Aarhus arbejder de på en anden digtital løsning, så det måske allerede fra næste sommer er slut med eksamen som i gamle dage. Som prodekan for uddannelse på BSS på AU, Per Andersen, siger, »vi vil gerne væk fra papir så hurtigt som muligt«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.